Șansa ultimului tren pentru Necula. Wifi gratuit în municipiul Bacău. Apelul făcut de USR Bacău.

Municipiul Oneşti, Săuceşti, Mănăstirea Caşin, Asău, Oituz, Buciumi, Oraşul Comăneşti şi comuna Poduri au accesat în 2018 programul inițiat de UE, cel care oferă echipamente gratuite pentru 10.000 de localități europene, echipamente ce asigură internet gratuit în orașele care depun proiectul menționat.

Nu ne mirăm ca municipiul Bacău nu e pe listă atât timp cât administrația nu a fost interesată decât de împărțirea sacoșelor cu ulei și faină. Începe etapa a 4-a și USR Bacău cere Primăriei Bacău să se implice și să depună actele pentru a accesa cei 15.000 de euro pentru echipamentele necesare serviciului de Wi-Fi în municipiul Bacău.

Comisia Europeană deschide cea de-a patra perioadă de aplicații pentru programul WiFi4EU, care are ca scop asigurarea accesului gratuit la internet pentru cetățenii statelor membre ale Uniunii Europene și pentru cei ce le vizitează.

Este o șansă importantă de modernizare pentru satele României. Este o șansă ca fiecare român, indiferent de unde locuiește și cât câștigă, să aibă acces la internet, să fie conectat la fel ca orice alt cetățean european.

Rețelele de WiFi vor fi instalate în locuri publice precum piețe, parcuri, instituții publice, biblioteci și spitale.

Pentru acest program pot aplica TOATE localitățile din statele membre, iar administrațiile publice locale vor decide care sunt spațiile publice unde hotspoturile vor fi amenajate. Comisia acoperă costurile aferente instalării infrastructurii, iar municipalitățile acoperă cheltuielile de funcționare.

Finanțarea pentru fiecare unitate administrativ-teritorială va fi în valoare de 15.000 EUR și se va aplica principiul “primul venit, primul servit”.

Fiecare localitate poate beneficia de un singur voucher pe parcursul derulării programului, acesta putând fi folosit și pentru finanțarea parțială a unui proiect de anvergură, dar și pentru modernizarea rețelei deja existente.” a scris Nicu Ștefănuță pe pagina lui de Facebook, europarlamentarul fiind cel care răspunde de mediatizarea proiectului în România.

Așadar, administrațiile locale trebuie să fie pregătite pentru a se înscrie online, începând cu data de 3 iunie, ora 13:00, pe site-ul: https://wifi4eu.ec.europa.eu/#/home