Pareri

ÎPS-urile cu 4 coaie.

Suntem egali în fața lui Dumnezeu dar aici pe pământ suntem diferiți. Șmecherii și prostimea. Prostimea e ăștia mulți, ăștia care trebuie să respecte regulile stricte și care trebuie să fie simpli muritori. Dacă te tragi din neamul ăstora ce apelează la pedofilie prin căminele cu tineri ce studiază teologia și porți haine aurite, ai tot respectul autorităților. Apoi, se întreabă unii de unde critica asta vizavi de pimeni și teodoși.

În timp ce mii de familii din România și-au luat rămas bun de la cei decedați în cadrul unor ceremonii limitate la cel mult opt persoane, Biserica Ortodoxă Română a obținut de la Departamentul pentru Situații de Urgență și de la Institutul Național de Sănătate Publică o aprobare care a permis organizarea unei înmormântări cu mii de persoane.

Funeraliile Înaltpreasfințitului Pimen, Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, s-au întins pe două zile, timp în care unii credincioși au ignorat toate avertismentele și au sărutat sicriul în care se afla trupul ierarhului. Medicii cataloghează drept inacceptabilă această derogare dată chiar de cei care dirijează lupta cu epidemia de coronavirus.

Raed Arafat ne-a asigurat că pentru restul lumii, legea rămâne la fel. „La un om obișnuit, înmormântarea are modul ei în care se desfășoară. Acolo a fost o excepție având în vedere situația. Dar a fost o excepție limitată, dacă vreți, că nu s-a făcut excepție de la problema sănătății publice. A fost vorba de o slujbă care trebuie să se facă altfel decât la un om simplu. E ceva ce ține de religie, e altfel de slujbă care se face!”, ne-a mai spus secretarul de stat.

Noi ne ducem morții ca pe câini la cimitir pentru că suntem prostimea.

Foto: recorder