Local

Dragoş Benea a vorbit astăzi despre podul de peste Trotuş.

Într-o postare făcută pe facebook, Dragoş Benea a vorbit despre podul de peste Trotuş, pod care e aproape de finalizare. El n-a uitat să le reproşeze celor din opoziţie, indiferenţa şi neputinţa, explicând faptul că PSD se ţine în continuare de cuvânt.

Ce nu au făcut alții în 30 de ani, a făcut guvernarea social-democrată, prin PNDL, într-un an: reabilitarea și modernizarea podului peste râul Trotuș de la Onești.

În urmă cu exact un an începeau lucrările la pod, în condiții de menținere a traficului rutier. Au fost și dificultăți, motivate – în principal – de complexitatea și natura lucrărilor, constând inclusiv în consolidarea malurilor râului Trotuș cu gabioane.

Lucrările se apropie de final, gradul fizic de realizare fiind de peste 70 la sută. Constructorul a dat asigurări că, la mijlocul lui iulie/începutul lui august, podul va fi redat traficului rutier, în regim normal. Am vizitat astăzi șantierul, alături de primarul Nicolae Gnatiuc, care a supervizat zi și noapte lucrările astfel încât proiectul să nu se împiedice în birocrație.

Pe la Onești va trece și viitoarea autostradă A13 Bacău – Brașov: acum un an, anunțam lansarea licitației pentru proiectarea autostrăzii – semnarea contractului de proiectare este o chestiune de zile, dacă nu chiar ore. Ca și noul pod peste Trotuș și A13 Bacău – Brașov SE VA FACE!