Scrisoare deschisă către primarul comunei Măgura.

Domnule primar, Costras Iordache,
În data 30.04.2020 aţi convocat şedinţa Consiliului Local Măgura, iar printre proiectele de hotărâri de pe ordinea de zi, se afla un proiect pe care l-am votat şi anume rectificarea bugetului, pentru a cumpăra tablete pentru 200 elevi.

Întrucât votul a fost online şi proiectele erau deja votate de către colegii mei consilieri, nu am putut să fac niciun amendament sau propunere.
Dezamăgirea mea a fost atunci când aţi transformat acest efort financiar al CL Măgura pentru a vă face campanie electorală, ca şi în cazul măştilor de altfel. De preţul măştilor şi a dezinfectanţilor nu discut aici, deşi, atunci aţi comis o ilegalitate, achiziţionând acele substanţe necesare într-adevăr, însă achiziţionate fără aprobarea CL.

Dezamăgirea a fost şi mai mare când aţi hotărât de unul singur sau poate la sfatul staff-ului dumneavoastră de campanie, că doar o parte dintre elevi să primească acele tablete. Consultarea cu CL Măgura nu a avut loc.
Aţi hotărât să oferiţi tablete copiilor din clasele III – VIII. Cu cei mici, din clasele I – II şi cei şi mai mici , cum rămâne ? Ei sunt în număr de 160 de elevi. Aceştia nu sunt tot copiii noştri?

În calitate de Preşedinte al Comisiei de învăţământ, sănătate, cultură, protecţie socială, activităţi sportive şi de agrement am luat decizia de a propune să oferim posibilitatea de a învăța pe o platformă digitală pentru toți elevii din comuna Măgura, fără nicio discriminare. Vă îndemn să convocaţi CL Măgura urgent pentru o şedinţă extraordinară sau de îndată pentru a iniţia o hotărâre a CL MĂGURA, pentru a le oferi şi celorlalţi elevi tablete, eliminând astfel inechităţile şi discriminările între şi împotriva copiiilor noştril! Mai ales că mai avem foarte puţin timp până la încheierea anului şcolar. De asemenea sunt convins că și în continuare, după ce se va termina cu izolarea și distanțarea socială, învățământul digital nu va mai fi un moft, ci o necesitate.

Avem 360 de elevi în Măgura, de la grupa mică până la clasa a VIII a. Au fost cumpărate 200 buc. de tablete, rămâne să achiziţionaţi 160 buc. de tablete, în aceleaşi condiţii ca şi primele, tot cu SIM ŞI CU NET INCLUS, pentru acei elevi care nu au primit tablete.
Mai mult decât atât, ar trebui să venim şi în sprijinul cadrelor didactice cu posibilităţi materiale reduse, pentru că şi ei trebuie să îşi desfăşoare activităţile şcolare şi educative în bune condiţii.
Cred că este binevenită propunerea şi vă oferă şi posibilitatea : SĂ VĂ FACEŢI CAMPANIE ELECTORALĂ PÂNĂ LA CAPĂT, cu banii contribuabililor măgureni.

Consilier local,
Hamad AL-Essa Talal