Pareri

Linguriţele de 2 metri nu ajută creierul.

E greu să-i faci pe ăştia să-nţeleagă ce e o pandemie, ce-nseamnă un virus care se propagă cu aşa viteză şi orice altă chestie ce n-are lagatura cu moaştele, conspiraţiile şi 5G-ul. Am citit astăzi o postare interesantă a lui Laurenţiu şi cred că e deasemenea greu de ”rumegat” de ”ideologii linguriţei bisericeşti”. Chiar foarte greu. Omul ăsta, Laurenţiu, explică fix cum n-ar dori românii să-nţeleagă pericolul, adică fix pe pielea lor.

Când ai creierul cât ăla de găină, e greu să pricepi că în lume nu mor în timpul ăsta doar bolnavii de COVID-19. Clar că nu. Mor pe capete de bătrâneţe, de cancer şi de alte boli dar fenomenul momentului e virusul ăsta şi cifrele se referă la decesele pricinuite de acest virus. Dacă popularele creiere de găină doresc să afle numărul total al morţilor, cu toate bolile existente, ar putea afla. Dar nu aşa încuiaţi la minte. Pot lua împărtăşania cu linguriţe de 2 metri şi rămân la fel de încuiaţi. Mintal.

Citiţi ce spune băiatul ăsta. Apoi faceţi o cruce ca-n pridvorul bisericii unde încercaţi să daţi buluc duminică.

Românii n-au trăit experiența gropilor comune de la prea mulți morți de coronavirus, așa cum s-a întâmplat în SUA, New York, nu în Africa.

N-au trăit experiența șirului de ambulanțe care așteaptă în fața spitalului pentru a transporta noi pacienți, așa cum s-a întâmplat în Moscova.

N-au trăit experiența de a fi anunțați că părintele tău nu a fost ales să trăiască, fiindcă se crede că altul are mai multe șanse, așa cum s-a întâmplat în Italia, unde medicii alegeau cine să trăiască și cine nu, de la prea multe cazuri și lipsa de ventilatoare.

N-au trăit experiența Guayaquil, din Ecuador, unde morgile și spitalele au fost atât de depășite, încât unele cadavre au fost aruncate pe străzi.

În schimb, românii aleg că creadă clipurile lui Sorin Ovidiu Vântu, unde vorbește de conspirația marilor puteri și despre „o gripă”, dar are 40.000 share-uri și 2 milioane de vizualizări.

Ori alte teorii conspiraționiste care circulă prin fel și fel de grupuri, devenind virale, cu care e greu să lupți. Mulți cred că nici nu există acest „coronavirus”. Adică totul e un spectacol la TV. Nu ne-a lovit. Am scăpat. Deocamdată. Asta se poate schimba oricând.

Dar ei nu cred până nu trăiesc pe pielea lor. Ce a fost la alții și nu a fost (încă) la noi e manipulare, conspirații, cred ei. Rămâne să zicem un „doamne ajută” și sperăm că vom scăpa, cumva.

Laurentiu Dinca