Evenimente

Ziua Tatălui marcată printr-un Google Doodle special

Ziua Tatălui 2020 este sărbătorită astăzi, și este marcată printr-un Google Doodle dedicat. Ziua Tatălui este celebrată, în România, în mod oficial, în cel de-al doilea weekend al lunii mai.

România a intrat, începând din 2010, în rândul țărilor care marchează Ziua Tatălui. Potrivit Legii 319/2009, în prima duminică din luna mai este sărbătorită Ziua Mamei, iar în cea de-a doua duminică este celebrată Ziua Tatălui.

Atât în România, cât și în alte țări de pe glob, Father’s Day are rolul de a sublinia importanța implicării tatălui în viața de familie și recunoașterea contribuției individuale a fiecăruia dintre cei doi părinți în creșterea copiilor.

Ziua Tatălui și Ziua Mamei, sărbătorite la o săptămână diferență, au rolul de a sublinia faptul că atât mama, cât şi tatăl împărtăşesc responsabilităţi legate de creşterea copiilor şi îngrijirea casei. Studiile ştiinţifice confirmă faptul că implicarea ambilor părinţi în creşterea copilului ajută dezvoltarea acestuia.

Inițiativa pentru marcarea, în mod oficial a Zilei Tatălui și Zilei Mamei în luna mai a venit de la Alianța Antidiscriminare a Tuturor Tăticilor (TATA), căreia i s-a alăturat un grup de șapte parlamentari. Propunerea legislativă a fost adoptată de Senat, la 9 iunie 2009, și de Camera Deputaților, la 29 septembrie 2009. Astfel, 2010 a fost primul an în care cele două zile au fost celebrate.