Comunicat de presa

Acțiuni pentru creșterea nivelului de siguranță a cetăţenilor

Poliţiştii din Bacău au acţionat pe raza municipiului şi a celor 46 de comune arondate, pentru creşterea gradului de siguranţă a cetăţenilor.

La data de 08 mai a.c., poliţiştii au acţionat pentru creşterea gradului de siguranţă al cetăţenilor prin prevenirea, descoperirea şi combaterea comerțului ilicit, a respectării normelor privind circulaţia pe drumurile publice precum şi a altor fapte antisociale care pot afecta siguranţa cetăţenilor.

Astfel, poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului Bacău şi secţiile rurale arondate au instituit 12 filtre şi s-au efectuat 30 de testări cu aparatul etilotest. De asemenea, au fost verificate 340 de vehicule şi legitimate peste 500 de persoane.

Poliţiştii au aplicat 89 de sancțiuni contravenționale, din care: 23 sancțiuni contravenționale la Legea 61 din 1991 pentru încălcarea normelor de conviețuire socială, 3 sancțiuni contravenționale la Legea 12 din 1990 pentru efectuarea unor acte de comerț ilicit, 50 de sancțiuni contravenționale la O.U.G. 195 din 2002 pentru nerespectarea normelor privind circulaţia pe drumurile publice. Totodată, s-au reținut 4 permise de conducere și s-au retras 8 certificate de înmatriculare.

La aceeaşi dată, polițiștii din Buhuşi au organizat o acțiune pe raza de competenţă. Acțiunea a avut ca scop prevenirea şi combaterea infracţionalităţii. Polițiștii au legitimat 129 de persoane, au controlat 99 de autovehicule şi au verificat 6 agenţi comerciali. Totodată, au constatat 15 contravenții și au aplicat sancțiuni în valoare de 4.320 de lei.