PNL vrea măsuri de siguranţă pentru călătorii din transportul public local!

Cu siguranţă, mulţi băcăuani au observat cam ce avem în transportul public local şi chiar astăzi, un cititor al paginii ne-a trimis nişte fotografii. Nu există distanţare socială, deşi se cere asta în magazine şi oriunde ne aflăm în spaţiul public. În autobuz, se călătoreşte fără vreo siguranţă în ceea ce priveşte riscul de infectare cu COVID-19 şi igiena lasă de dorit în multe dintre mijloacele de transport. Nu avem vreo certitudine că mijlocul de transport e igienizat corespunzător la sfârşitul fiecărei curse. Astfel, Ciprian-Octavian Piştea și Dragoş Luchian, președintele PNL Bacău, împreună cu Raluca Maria-Năstase, au iniţiat astăzi un proiect ce se vrea pus pe masa primei şedinţe de CL.

Am depus astăzi un proiect de hotărâre cu măsuri urgente de protecție împotriva contaminării în masă a populației cu virusul SARS-CoV-2 în mijloacele de transport în comun, după data de 15 mai.

Masurile de protecție trebuie aprobate urgent în Consiliul Local Bacău și, în acest sens, domnul primar Cosmin Necula ar trebui să introducă acest proiect pe ordinea de zi în prima ședință extraordinară.Măsurile de siguranță pentru călători, necesar a fi luate urgent în mijloacele de transport în comun sunt:

dotatea autobuzelor cu dozatoare cu soluție biocidă pentru mâini, cu accesul facil al călătorilor la acestea;

accesul permis doar pe ușa din față și distanța dintre călători se menține la 1,5m atât pe scaune cât și in picioare;

igienizarea și dezinfectarea autobuzelor după fiecare cursă, consemnate într-un registru de bord controlat de autorități;

accesul în autobuze a pasagerilor se va face cu respectarea măsurilor de protecție și prevenție a persoanelor care se află în spații închise (măsurile se respecta, de exempu, prin purtarea măștilor de protecție sau a altor echipamente de gen, care asigură protecția sanitară).

Am apreciat că trebuie să inițiez urgent acest proiect, alături de consilierii locali PNL, Ciprian-Octavian Pistea și Dragos Luchian, președintele PNL Bacău, solicitând totodată, inițierea tuturor demersurilor necesare pentru ca acest proiect de hotarare sa fie pus pe ordinea de zi a ședinței viitoare” a scris astazi Raluca Maria Nastase pe pagina de facebook.