Comunicat de presa

La pista aeroportului se lucrează cu ”motoarele turate”!

”In asteptarea reluarii curselor civile de pasageri, Aeroportul Bacau este un adevarat santier in zona operationala. Lucrarile fac parte din proiectul „Cresterea Capacitatii Portante a Pistei si a Suprafetelor de Miscare Aeroportuare”, investitie finantata majoritar din FONDURI EUROPENE – cca 35 mil EURO.

In tot acest timp pista este operationala si folosita de aviatia militara, aparate tip SMURD si de cursele de tip charter.Profitand de absenta procesarilor de pasageri pentru zborurile civile, constructorul si-a mobilizat intreaga capacitate de personal si utilaje necesare la acesta etapa pentru a mentine un stadiu avansat la lucrari.

Astfel, se lucreaza toata saptamana, inclusiv duminica. Evident ca pentru locuitorii care detin imobile apropiate de perimerul aeroportului apare uneori un grad de disconfort determinat de complexitatea lucrarilor si utilajele de mare capacitate.

Intelegand acest aspect, facem un apel la cetatenii din zona pentru intelegere, toti constientizand ca finalizarea lucrarilor va crea un important potential de devoltare economica a intregii regiuni.” se arata in comunicatul conducerii Aeroportului George Enescu Bacau.