Comunicat de presa

#ÎMPREUNĂ, alături de bătrânii noștri!

”Prin campania ”?????? ?? ? ??????” inițiată în 23 martie, de Consiliul Județean Bacău, prin Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului, 3.145 de persoane vârstnice au primit servicii de îngrijire și asistență medicală la domiciliu, produse alimentare, masă caldă, sprijin, informare și consiliere telefonică din partea echipelor de voluntari care au oferit sprijin, îngrijiri și consiliere.

Zilnic specialiștii din cadrul Fundației de Sprijin Comunitar Bacău, Asociației Sf. Voievod Stefan Cel Mare Hârja, Asociației Lumina, Crucea Roșie etc, au venit în sprijinul persoanele vârstnice.

De asemenea, peste 2.300 de persoane au primit informații și peste 50 au beneficiat de consiliere telefonică.În această campanie umanitară s-au alăturat 26 de ONG-uri (dintre care 4 acreditate pentru servicii de îngrijire la domiciliu) și 10 parohii din județul Bacău. Până acum, echipele de voluntari au sprijinit în 60 de comunități, dintre care 58 din județul Bacău.

Este un proiect care arată că #împreună (autoritățile locale, societatea civilă, voluntarii, tinerii, agenții economici) #reușim să răspundem nevoilor persoanelor vârstnice aflate în situații de risc în contextul actualei pandemii de #Coronavirus. Mulțumesc societăților comerciale și persoanelor fizice pentru donațiile făcute.

Astfel voluntarii au oferit ajutor constând în alimente de bază pentru 1.720 persoane vârstnice și masă caldă pentru 207 persoane aflate în situații de risc. De asemenea, voluntarii au realizat cumpărăturile curente pentru 249 persoane vârstnice și achiziționarea medicamentelor și a rețetelor medicale pentru alți 51.” se arata in comunicatul CJ Bacau.