Pareri

Marcel Vela vrea să investească în sănătate din cele 120 milioane euro cumulate din amenzi! Să râd, să plâng?

Marcel Vela se gândeşte să folosească cele 120 milioane euro, valoarea amenzilor din pricina nerespectării restricţiilor impuse de ordonanţele militare, în domeniul sănătăţii.

Să râd, să plâng, habar n-am. De prostiile ăstuia am tot plâns în ultima vreme dar de data asta pot râde. Băi nene, ăştia 120 milioane euro sunt doar în hârtii, adică notaţi în procesele verbale. 80% sunt date rromilor neascultători, rromi care nu vor merge în veci la ”taxe şi impozite” să prezinte cash-ul. Niciodată. 75% din amenzile date nu vor fi încasate din diferite motive şi asta ştiu şi guvernanţii.

Să ne amintim despre procentul de colectare a amenzilor date de Poliţia Locală Bacău? Niciodată, suma de pe hârtiile proceselor verbale nu vor fi regăsite în visteria statului, asta pentru că în România se poate şi altfel, se poate să ocoleşti plata lor şi repet, persoanele amendate, în cea mai mare parte, nu vor avea de unde să plătească aceste amenzi uriaşe. Seamănă puţin cu milioanele de amenzi date prostituatelor găsite la bordură, amenzi ce au rămas pe hârtii şi n-au ajuns niciodată în visteria statului.

Marcel Vela ar trebui să-şi facă alte planuri şi să nu se bazeze pe cei 120 milioane euro ”invizibili”. Marcel Vela ar trebui să investească în sistemul medical din alte fonduri decât din cele ce vin pe ruta donaţii-amenzi.