Pareri

”Doina de la CNA” l-a urechit pe Dragoş Pătraru. Despre ”fecalele” lui Pătraru şi ”ideile” BOR.

Nu mai e ”Raluca de la CNA” după cum erau versurile celebre ale lui Puya în melodia binecunoscută, însă e o ”Doina de la CNA” în cazul de faţă. Cazul e cel al lui Pătraru. Dragoş Pătraru şi celebra ”Starea Naţiei”.

Pătraru n-are vreo febleţe sau cel puţin nu o afişează în textele emisiunii care e aşteptată cu sufletul la gură de milioane de români de fiecare dată când intră pe Prima TV şi ”loveşte” în toţi şi în toate. Omul e prea bun pentru nivelul televiziunilor de la noi şi mai cu seamă cel mai bun între ”trompetiştii” de pe la emisiunile naţionale.

Pătraru loveşte în BOR şi în preasmecheritii poleiţi cu aur de când îl urmăresc şi face asta foarte bine, argumentat şi cu imagini care ilustrează prostia, aroganţa şi dispreţul ăstora. Nici nu m-aş mira ca preaşmecheritul Daniel, om cu influenţă nu doar cu har de la Dumnezeu, să fi dat nişte telefoane doamnei Doina de la CNA şi să-i promită ceva reduceri la următoarele servicii bisericeşti de care va avea nevoie, doar-doar să-l ”urechească” pe Pătraru. Că prea dă în vileag prostia popilor şi pierd ăştia din procente. Care procente? Alea care există în statisticile pelerinilor şi pupătorilor de moaşte prezenţi ca şi ”donatori” ai bisericii române ortodoxe.

Radu Călin Cristea, cel care a iniţiat mustrarea, vorbeşte despre nişte tâmpenii: ”Işi permite să împrăştie cu toate fecalele de pe lume nişte idei”. Boss, sincer acum, recunosc ”fecalele’ dar care-s ”ideile”?

A primit Pătraru o mustrare dar ar fi vrut ”duduia Doina” şi o amendă de 10.000 însă n-a avut susţinerea colegilor. A rămas doar cu mustrarea şi sunt sigur că duduia Doina va fi subiect de emisiune la ”Starea Naţiei” cu prima ocazie. Că ăsta n-are toată ”ţigla pe casă” şi nu pare omul care să poată fi intimidat.

Duduia Doina de la CNA, aflându-se în momentul ei de smerenie, a fost deranjată de vorbele lui Pătraru. Care vorbe? Cam astea…

-Oare cât îşi imaginează oamenii ăştia că ne vom mai ruga de ei? Oare cât îşi imaginează că virusul, când ajunge în dreptul bisericii, îşi face o cruce mare şi trece mai departe? Deja au imaginea unor inculţi dăunători! A unor deliranţi, care pun în pericol viaţa oamenilor!

-Teodosie ăsta trebuia luat cu mascaţii de barba aia şi dus la izolare şi amendat şi făcut dosar şi gata

-Arde frate toată planeta, mor oameni ca la nebuni peste tot în lume, iar dilimache ăsta plimbă linguriţa prin gurile enoriaşilor! Nu?

-Chiar, băieţii, preoţii, să luaţi o pauză de la meditaţii de alea, corp la corp cu tinerii de la Seminar, da!? De data asta se pot transmite boli mult mai grave decât…

-Sincer, sincer m-aş fi aşteptat să-l văd pe „preafericirea să“, „preaînalt managerul“ Daniel, ieşind în faţa oamenilor şi spunând că Biserica pune la dispoziţia statului toate resursele, pentru ajutorul bolnavilor! Au hoteluri, au bani, au mâncare, au de toate!

-Omul ăsta (n.r – Patriarhul), n-a apărut la nicio televiziune, de când a fost ales! Adresează-te cumetre, neamului! Că neamul vă dă bani să umblaţi în limuzinele alea, neamu’ v-a placat cu aur pe toţi!

Aşa….şi? Unde e minciuna? Îl aştept pe Pătraru cu o nouă ediţie a emisiunii ”Starea Naţiei” în care BOR va fi cu siguranţă scos în evidenţă. Evindentă prostie, indiferenţă şi dispreţ. Plus ceva supărări legate de partea financiară care lasă popii flămânzi…