Vreme

Cod Galben de ploi, vijelii şi temperaturi în scădere!

Interval de valabilitate: 03 mai, ora 12 – 04 mai, ora 22
Fenomene vizate: manifestări de instabilitate atmosferică temporar accentuată, ploi însemnate cantitativ
Zone afectate: conform textului și hărții

  În Muntenia, Moldova și local în Transilvania, Oltenia și Dobrogea vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantități de apă ce vor depăși local 25…30 l/mp și pe arii restrânse, mai ales în Muntenia și în zona de munte, 40…60 l/mp.
      Vor fi frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului cu viteze, în general, de 60…70 km/h, vijelii și, izolat, grindină.

Vremea va fi în general instabilã şi se va rãci. Ziua mai ales în estul, centrul şi sudul ţãrii, iar noaptea în jumãtatea de est a teritoriului, precum şi în zona montanã, vor fi înnorãri temporar accentuate, averse ce vor avea şi caracter torenţial, frecvente descãrcãri electrice şi intensificãri de scurtã duratã ale vântului. Izolat se va semnala grindinã, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantitãţi de apã ce vor depãşi pe alocuri 15…20 l/mp şi punctiform 30…40 l/mp.Temperaturile maxime se vor încadra între 13…15 grade pe litoral şi 22 de grade în sud-vest