Comunicat de presa

Primul pachet de măsuri economice concrete pentru agenții economici.

Suferim cu toții în aceasta perioada, dar trebuie să întindem o mână de ajutor afacerilor care au fost suspendate. Iată ce masuri a propus PNL în Consiliul Local și au fost aprobate:

Reducerea cu 50% a taxei de salubritate pe toată perioada de menținere a stării de urgență pe teritoriul României, precum și pentru luna următoare de la ridicarea acesteia.

Tarifele pentru plata chiriilor, redevențelor sau altor sume contractuale, datorate bugetului local al municipiului Bacău, în temeiul contractelor de concesiune/ închiriere/ superficie/ servitute, vor fi diminuate cu 50% pe toată perioada de menținere a stării de urgență pe teritoriul României, precum și pentru luna următoare de la ridicarea acesteia.

Impozitele pe clădiri și terenuri vor fi calculate aplicând cotele și coeficienții minimi prevăzuți în Legea nr. 227/2015 privind Codul Fiscal, modificată și completată.Am propus și pentru persoanele fizice câteva facilități:

Reducerea cu 50% a taxei de salubritate pe toată perioada de menținere a stării de urgență pe teritoriul României, aplicabilă tuturor persoanelor fizice precum și pentru luna următoare de la ridicarea acesteia.

Impozitele pe clădiri și terenuri vor fi calculate aplicând cotele și coeficienții minimi prevăzuți în Legea nr. 227/2015 privind Codul Fiscal, modificată și completată.

Scutirea la plata impozitului pentru terenurile aflate în proprietatea persoanelor ale căror venituri lunare sunt mai mici decât salariul minim brut pe țară ori constau în exclusivitate din indemnizație de șomaj sau ajutor social pe toată perioada de menținere a stării de urgență pe teritoriul României, precum și pentru luna următoare de la ridicarea acesteia.

Solidaritate, astfel încât să ieșim cu bine din această epidemie!” a scris Dragos Luchian pe pagina sa de facebook.