Local

Astăzi, în Bacău, au fost confirmate încă 23 de cazuri noi de infecție cu Covid-19.

Zilele trecute PSD și Dragoș Benea se arătau îngrijorați de spitalul din Comănești și situația infectărilor din județ. Însă surpriza neplăcută a venit tocmai de acolo de unde se așteptau mai puțin, adică, Bacău.

Evident, nu aveau cum să fie îngrijorați de situația din Bacău, aceștia au prezentat zilele trecute, Spitalul județean Bacău, ca un adevărat exemplu de „așa da”.

Ce este mai trist este că avem 4 focare de infecție in două unități medicale, conform comunicatului emis de DSP”, a scris presedintele USR Bacau, Sebastian Cernic pe pagina de facebook:

La nivelul SJU Bacău, există la ora actuala 3 focare in evoluție, unul în secția Ortopedie, unul in secția Medicină Internă, unul in secția Neurologie, iar la nivelul SMU Moinesti, 1 focar in evoluție, în secția Chirurgie.

Focarele au cuprins atât pacienți internați cât și personal medical.DSP Bacau a luat măsura sistării internării în cele 4 secții pe o perioada de până la 14 zile, iar în momentul aflării pozitivării rezultatelor de laborator, cazurile sunt transferate pe secții de boli infecțioase.Menționăm că toți pacienții care se vor adresa celor 2 unități sanitare, vor fi evaluați în cadrul UPU-rilor si vor fi redirecționați și către alte unități sanitare cu paturi din județ.DSP a reiterat obligațiile SJU Bacău si SMU Moinești, de purtare corectă şi completă a echipamentului de protecţie de către ȋntreg personalul medical conform metodologiei INSP și a efectuării curăţeniei si dezinfecţiei curente, de către personal cu echipament de protecţie corespunzător.