Comunicat de presa

Arafat anunţă că după 15 mai se deschid saloanele de coafură şi frizeriile. Condiţiile sunt speciale!

Seful Departamentului pentru Situatii de Urgenta a confirmat ca dupa 15 mai se vor redeschide saloanele de infrumusetare, insa acestea vor putea functiona doar daca angajatii si clientii accepta sa respecte reguli noi.

Ai nevoie de masuri speciale pentru frizerii, pentru cosmetica. Nu poti nelimitat sa le tii inchise, trebuie sa-si reia activitatea, dar sub o forma noua„, a sustinut Raed Arafat, mentionat de ziare.com.

Acesta a explicat si cateva dintre regulile care vor fi impuse acestui tip de afacere.

Posibil ca nu vor avea zona de asteptare, trebuie sa te programezi, te duci direct la programare, stii ca esti asteptat.

Ai intarziat, vine altul in locul tau, nu stai si astepti acolo. Te duci si te plimbi pe strada o jumatate de ora si te intorci, nu stai acolo.

Zona de asteptare va deveni una sensibila, va trebui sa nu mai existe temporar.

Trebuie sa se inteleaga ca ne gandim cu colegii specialisti la acest domeniu, la masuri punctuale, pe diferite domenii, care trebuie sa fie luate ca masuri compensatorii la masurile de relaxare„, a adaugat Raed Arafat.

Seful DSU a subliniat ca exista unele zone de activitate care nu se mai pot relua in forma cunoscuta pana acum, ci cu adaptari la noua situatie creata de COVID-19.

Daca incepem socializarea inapoi, daca incepem si insistam ca vrem sa mergem la restaurante, vrem sa deschidem restaurantele, vrem sa facem asta, totul din 15 mai, clar ca s-ar putea sa scape de sub control treaba.

Nimeni nu zice ca nu se vor deschide restaurantele, dar nimeni nu zice ca se vor deschide din 15 mai. Nimeni nu zice ca se vor redeschide cum au fost inainte, vor fi adaptari pentru fiecare lucru.

Cinematografele, teatrele s-ar putea sa nu se deschida de la inceput, sa se deschida mai tarziu, cand vedem ca raspandirea este totusi sub control„, a mai mentionat secretarul de stat.