Comunicat de presa, Pareri

Fără minivacanţa prelungită de 1 mai şi cu ochii în patru!

În toamnă se anunţa deschiderea Insulei de Agrement pe 1 mai. Mâine s-ar fi întâmplat ”nebunia” însă pandemia a dat peste cap acest eveniment aşteptat de băcăuanii care au şi uitat de marea realizare a administraţiei PSD.

Autorităţile ştiu că nici băcăuanii nu prea ţin cont de restricţiile ordonanţelor aşa că prefectul Miroseanu a lansat un apel la înţelegere şi responsabilitate în aceste vremuri dificile. Nu aş avea curaj să mă pronunţ în legătură cu băcăuanii însă la nivel naţional, mâine va fi cu siguranţă o zi grea. Pentru că suntem români şi pentru că nu dăm doi bani pe legile ţării şi pentru că aşa suntem noi învăţaţi, prost, să ne lăudăm cu live-uri pe facebook, încălcând ordonanţele şi distrându-ne după bunul plac. E pariul meu şi mâine vom vedea.

Românii îşi fac planuri de vacanţă pentru acest weekend şi tare mă tem că autorităţile vor avea de furcă în ceea ce priveşte încălcarea restricţiilor, fiind obişnuiţi de ani buni cu minivacanţe prelungite prilejuite de 1 mai.

Instituţia Prefectului a lansat următorul apel:

În alţi ani, data de 1 Mai era unul dintre momentele mult aşteptate de toţi cei care ne dorim să petrecem timp alături de familie şi de prieteni în mijlocul naturii sau să plecăm, pur şi simplu, într-o minivacanţă.

Şi în anul 2020, acest lucru este posibil, dar numai în limita prevederilor Ordonanţelor Militare care au fost emise de ministrul afacerilor interne pe parcursul stării de urgenţă.

Am obţinut împreună rezultate încurajatoare în ţinerea sub control a răspândirii coronavirusului în judeţul nostru, dar bătălia nu este încheiată. Specialiştii ne-au avertizat că mai trebuie să luptăm şi că nu este momentul să depunem armele.

De aceea, simt nevoia să le recomand tuturor cetăţenilor judeţului Bacău să respecte, în continuare, măsurile stabilite de autorităţile centrale. În acelaşi timp, vreau să-i avertizez pe cei care se gândesc să eludeze aceste măsuri că nerespectarea lor nu este o faptă cu care să te lauzi, ci este o lipsă de responsabilitate faţă de familiile lor, de prieteni şi faţă de întreaga comunitate.

Rezultatele bune de până acum au fost obţinute cu sacrificiile tuturor! Haideţi să mai avem răbdare! Acest 1 Mai vine cu multe motive de speranţă! Depinde de noi să le transformăm în realitate!