National

Agent Green, altă filmare cu extracţii de balast ilegale!

După ce acum câteva zile, Agent Green a publicat un video în care observăm extracţiile de balast cu iz de ilegalitate în ariile protejate ale Siretului, astăzi a revenit cu un alt clip în care cei care administrează pagina de facebook îşi pun o întrebare:

În urma interesului stârnit de filmările recente, anunțăm că vom continua zboruri regulate cu drone pe toată suprafața permisă a sitului Siretul Mijlociu și a altor situri Natura 2000.

Video: AgentGreen/Facebook

Orice exploatare în bazin deschis pe perioada de prohibitie sau alte potențiale nereguli vor fi sesizate autorităților.Deasemenea, recomandăm celor care observă în această perioadă extracții de agregate minerale direct din râuri, să le înregistreze video și să trimită aceste filmări autorităților (Apele Române, Garda de Mediu). Dacă acești martori vor să îsi protejeze identitatea, atunci ne pot trimite nouă filmările cu locația gps și putem noi face demersurile la autorități.

Persoanele care doresc să sesizeze probleme sau să solicite informații o pot face la adresa de email a Apelor Române: dispecer@das.rowater.ro.În filmarea de mai joș, din 27 aprilie 2020, o echipă a noastră a surprins o altă exploatare de agregate minerale, de data asta în ceea ce pare un bazin închis, însă bazinul a fost construit chiar în mijlocul Siretului. Coordonatele locației sunt: N 46.597472, E 26.979206. Întrebăm și noi autoritățile: oare genul ăsta de exploatare este compatibilă cu o arie protejată?”