Comunicat de presa

Lucian Stanciu Viziteu: ”Echipa PSD-PRO ROMÂNIA vrea liber la furat!”

Într-o postare făcută pe pagina de facebook, Lucian Stanciu Viziteu, parlamentar USR de Bacău, acuză PSD şi PRO România de ”furt” din banii publici pentru faptul că limita achiziţiilor publice ”la liber” a fost mărită de 7 ori.

”Echipa PSD-PRO ROMÂNIA vrea liber la furat, nici mai mult nici mai puțin decât de 7 ori peste limita legală!Primarul PSD Necula și seful lui de partid, administratorul firmei publice SSPM, domnul Zaharia, vor să toace banii băcăuanilor la foc automat.Deși nu respectă niciun criteriu de transparență în cheltuirea banilor publici, primarul PSD Necula vrea ca firma SSPM să poată face tranzacții (de vânzare-cumpărare, înstrăinare) până la limita de 1.000.000 de lei, fără nicio aprobare din partea Consiliului Local, fără nicio urmă de transparență.

Conform legii achizițiilor publice, orice instituție publică poate face achiziții directe de produse sau servicii, deci fără o competiție pentru a obține cel mai bun preț, până în limita a 135.060 lei. Și aceste achiziții sunt transparente și publice.

Doar la firma de casă SSPM aceste precauții și restricții legale sunt de nesuportat. Firma care a fost incapabilă să proiecteze corect amenajarea Parcului Făgăraș și care ne-a tocat banii pe brazi de lux, vrea acum să cheltuie cate un milion de lei (de 7 ori mai mult decât limita legală a achizițiilor directe) fără nicio competiție și fără a da socoteală public nimănui.În aceste momente de cumpănă, când milioane de români au rămas fără contracte de muncă, când mii de antreprenori au fost forțați prin lege să își închidă activitatea, cheltuirea banilor publici ar trebui să fie facută cu responsabilitate și doar atunci când este absolut necesar.

Doar la Bacău primarul cere Consiliului Local ca această firmă finanțată din buzunarul băcăuanilor să poată cheltui în neștire, fără niciun criteriu obiectiv.Foamea unora e mare si primarul PSD Necula vrea să deschidă calea pentru furat din banii băcăuanilor. Fac un apel la consilierii locali să respingă această propunere și să solicite publicarea tuturor cheltuielilor făcute de SSPM în ultimul an. ”