Pareri

De ce e atat de suparata BOR?

S-au interzis in prima faza slujbele cu prezenta enoriasilor, si asa intr-un numar destul de mic pentru ca bisericile au aparut ca ciupercile dupa ploaie, ploaia fiind Revolutia din 89′, apoi s-a interzis si prezenta enoriasilor la slujba de Inviere. Si preotii au slujit in fata camerelor video, imaginile ruland astfel pe retelele de socializare sau pe unele posturi TV.

Brusc, controlul bisericii asupra enoriasului a fost lezat de aceste masuri, considerate de preoti ca fiind absurde, plus de cativa ”enoriasi” care n-au mers oricum la vreo slujba in ultimii 5 ani, dar trebuiau sa fie si ei impotriva a ceva ce face Guvernul Romaniei. Doctrina a avut de suferit in aceasta situatie si preotii, nu toti dar majoritatea, sustin sus si tare ca Dumnezeu e acolo, in biserica si se pierde astfel ”legatura” cu El.

Boss, ala Level 16 de la Catedrala, legatura cu Dumnezeu nu mi-o intretin in fata ta cand slujesti ci in tot ce inteprind pe parcursul unei zile, unei saptamani, unui an, ba mai mult, pe parcursul intregii vieti. Daca iesi de la slujba de duminica si brusc apar mai multi Dumnezei, dar genul alora pe care-i dai nevestei tale ca e ciorba prea rece, ca e prea gros stratul de praf sau copilului ca nu a mancat tot din farfurie, degeaba.

Biserica se teme ca va rupe lantul slabiciunilor intre enoriasi, incepand cu partea financiara care oricum s-a dus mult spre zero in momentele astea de sarbatoare si continuand cu ideea ca se poate si asa. Cum asa? Fara duzina de clopote ascultate in pridvorul bisericii si doar rugandu-te cu pocainta pentru greselile tale. Astia, popii, stiu ca oamenii vor spune: ”Se poate deci si asa…”.

Ba mai mult, care-i pierderea ”dezastrului” facut de Guvernul Romaniei de Pasti? Ca nu s-au mai calcat in picioare cu ”Lumina” luata pe fuga si repezit la distractie, la bautura si haleala?

Tot mai marii BOR sunt impotriva orelor de educatie sexuala in scoli. Doamne fereste! Asta pentru ca popii se ”prefac” ca nu inteleg ce inseamna educatia asta sexuala si induc in eroare parintii ca ar fi vorba despre rularea unor filme porno la proiector. Daca ar recunoaste ca aceste ore se refera la cu totul alte lucruri atat de necesare cunostintelor unui minor, ar fi bine. Au o duzina de scandaluri sexuale in ograda si nu fac bine sa se ocupe de ele, fiind impotriva a tot ce inseamna civilizatie de mileniul 3, desi, nu le lipsesc hainele aurite cu care slujesc, uitand ca Iisus s-a imbracat atat de simplu. Nu l-as vedea pe Daniel, mai marele BOR, mergand printre oameni fara bodyguarzi si fara sa se hlizeasca de la geamul masinilor de lux ale BOR.

Ei, mai marii conducatori ai bisericii, ar vrea educatie indusa gloatelor ascultatoare din biserici si platind pentru pacate cu bani, un numar specific de lumanari cumparate din respectiva biserica, bonus, o icoana si o carticica la pret de specula. Ei nu vor educatie sexuala, nu vor sa intelegi prea multe si militeaza in marsuri pentru viata, de parca ea apare fara vreun act sexual.

Asadar, indoctrinarea enoriasului se face la biserica si nu stand acasa, se face mai bine atunci cand populimea n-are habar si reprezinta un pericol atunci cand ei, aceeasi populime, incepe sa judece liber. Deci, minori cat mai multi ce dau nastere unor copii, aceeasi copii ce trebuie sa mearga la biserica in numar cat mai mare.

De ce anume se teme BOR, cand vorbim de orele de educatie sexuala? Cica n-avem oameni pregatiti sa ”duca” orele astea. Asa, si? Hai sa-i pregatim. Sa-i pregatim pe minori sa gandeasca ajutati fiind de o educatie ce le explica despre sentimente, relatii, senzatii si alte lucruri ce par enigme in mintea lor.