Comunicat de presa

600 de tablete gratuite pentru elevii fără posibilități.

Viceprimarul Dragoş Ştefan a scris astăzi pe facebook despre o iniţiativă cu care îi va aborda pe consilierii locali la prima şedinţă.

Voi propune Consiliului Local, primarului Cosmin Necula, achiziționarea a 600 de tablete și cartele pentru internet pentru elevii ai căror părinți nu au posibilități financiare.

Și acești copii au dreptul la educație, iar în condițiiile în care școlile rămân închise, singura opțiune rămâne învățământul în sistem on line.

Tabletele vor fi distribuite prin directorii școlilor și liceelor, cei care știu cel mai bine situația elevilor. La finalul anului școlar, aceste tablete vor fi predate școlilor, urmând să fie folosite la alte activități didactice.

Suma necesară achiziționării celor 600 de tablete este de aproximativ 360.000 lei, bani ce pot fi redirecționați din capitole bugetare unde activitățile nu se mai pot desfășura din cauza epidemiei covid 19.Mă aștept ca toți colegii consilieri locali să conștientizeze importanța educației online în această perioadă dificilă și să voteze propunerea mea.