Pareri

Despre asta nu vorbim?

Doar cei din Săcele sau Rahova nu au cuvinte de laudă la adresa poliţiştilor. Probabil că ăia n-au avut comportamentul unei bătrâne ce a plecat de acasă după nişte medicamente. Cred că bătrâna din acest articol n-a scuipat poliţiştii şi nici nu i-a ameninţat. Şi nici n-a pus mâna pe vreo piatră să le spargă geamurile.

A scris încet, de mână, declarația și a plecat spre farmacie. I s-au terminat medicamentele, dar trebuie să continue tratamentul. Abia a ajuns la farmacie și a simțit că o lasă puterile. S-a sprijinit de zid să își tragă răsuflarea. Atunci au apărut lângă ea doi polițiști și un jandarm.
În cuvinte puține le-a spus nevoia și sprijinită de oamenii în uniformă a intrat să-și cumpere tabletele necesare. Banii puțini însă nu ajungeau pentru o cutie. S-au căutat toți în buzunare și din cheta ad-hoc s-a acoperit rețeta. Și pentru că prima misiune a fost îndeplinită, au trecut la următoarea. Doamna a ajuns acasă, în siguranță, condusă până în fața ușii.
” au postat cei de la Poliţia Capitalei astăzi la prânz.

Au fost şi abuzuri fără doar şi poate, însă tind să cred că ele au fost într-un număr extrem de mic şi probabil din cauza legislaţiei neclare şi apărută în ordonanţele ce, ba erau recomandări, ba obligaţii. Cu siguranţă această bătrână nu face parte din categoria celor de vârsta ei ce-şi plimbă paporniţele toată ziua după oferte la pătrunjel prin pieţele băcăuane.