Comunicat de presa

”Fake News” Miroșeanu, tras de urechi. De CJ Bacau.

”- Am atras atenția în mai multe ocazii prefectului Liviu Miroșeanu că și județul Bacău există pe harta României, că în contextul pandemiei de COVID-19, Consiliul Județean Bacău a alocat fonduri din bugetul propriu și a suportat cheltuielile necesare pentru aceasta perioadă și că are nevoie de sprijinul Guvernului României pentru continuarea investițiilor.

Din păcate, de aproape jumătate de an, de când ați fost instalat prefect, Județul Bacău dar și majoritatea primăriilor din județ nu mai primesc niciun sprijin de la nivel central. La bugetul pe acest an, Guvernul PNL a alocat cu 60 de milioane de lei mai puțin, față de cât a alocat Guvernul PSD la bugetul pe 2019.

Am sperat să văd o minimă implicare a dumneavoastră la ultima rectificare de buget a Guvernului Orban.  Trebuie să explicați băcăuanilor cum Județul Vaslui a primit 23,6 milioane de lei, iar Județul Bacău, 0 lei. ( vezi anexa )

Îl atenționez pe fostul consilier județean Miroșeanu că trebuie să termine cu bâlbele, cu amatorismul și atacurile nefondate la adresa specialiștilor Spitalului Județean de Urgență (SJU) Bacău, care au reușit prin propriile eforturi, cu sprijinul Consiliului Județean Bacău, unde majoritatea este asigurată de PSD, să țină departe unitatea spitalicească de infectarea cu COVID-19.

Noi am finanțat în această perioadă, 15 echipamente complete ATI, cu 2,5 milioane de lei, sprijinim împreună cu Primăria Bacău, investițiile pentru dotarea și punerea în funcțiune a etajelor 4 și 5 de la Spitalul Municipal Bacău, pentru bolnavii de COVID-19, am alocat fonduri din bugetul propriu al CJ pentru stimulentele acordate medicilor, pentru cazarea și masa cadrelor medicale care stau izolate de familii, aflate în prima linie a luptei cu noul coronavirus, pentru echipamente medicale și pentru asigurarea sănătății băcăuanilor!

Ați atacat conducerea SJU Bacău, pe motiv că au fost alocați 440 de mii de lei pentru această unitate spitalicească și că banii nu ar fi fost folosiți . Banii au fost alocați pe 13 aprilie și până în prezent s-au făcut achiziții și comenzi de 418 mii de lei.

La Unifarm, la care făceați referire, nu sunt pe stoc acum halate chirurgicale, halate de vizitator, botoși și măști FFP3. Decât sa aduceți critici nefondate la adresa managerului  mai bine v-ați fi informat și implicat in găsirea de soluții pentru a debloca situația .

Domnule prefect Miroșeanu, pe 9 martie când în județul Bacău nu exista nicio persoană infectată cu COVID-19, ați transmis că patru persoane au fost vindecate deja.

Vă reamintesc domnule prefect Miroșeanu că sunteți direct responsabil pentru scandalul de la N.V. Karpen, când – la propunerea d-voastră  – au fost evacuați elevii din internat, fără ca la acel moment să existe un risc iminent, așa cum este acum.

Sunteți contrazis de șefii dumneavoastră de la București, pe 12 Martie declarați că la Bacău nu se impune Declanșarea procedurilor pentru starea de urgență, deși vă solicitasem  că trebuie să luăm responsabil toate măsurile din timp atât în CJSU cât și la întâlnirea cu primarii, pe 16 Martie ne aflam în starea de urgență decretată de președintele Iohanis.

Pe 22 aprilie, Grupul de Comunicare Strategică, după informațiile oferite de subordonații dumneavoastră, a transmis că numărul infectaților este de 150 de persoane în județul Bacău, iar joi, ar fi ”crescut” la 134.

Bâlbele continue, nepriceperea și lipsa de experiență își spun cuvântul în cazul dumneavoastră, care ocupați o funcție al unui Guvern de tranziție, pe care l-a ”salvat” de la desființare și alegeri anticipate doar infecția care a cuprins lumea!

Domnule prefect al județului Bacău, Liviu Miroșeanu, când aveți de gând să faceți ceva pentru băcăuani?” se mentioneaza in comunicatul remis de CJ Bacau in aceasta dimineata.