Comunicat de presa

Poliţiştii de la economic continuă verificările operatorilor economici în scopul protejării intereselor consumatorilor

Poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Bacău continuă să acţioneze în scopul protejării intereselor consumatorilor și verificării fiscalizării veniturilor realizate de operatorii economici prin vânzarea mărfurilor de strictă necesitate.

Astfel, la data de 23 aprilie a.c., poliţiştii de la economic au efectuat controale la 54 de operatori economici de pe raza judeţului. În urma neregulilor constatate, poliţiştii au aplicat 34 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 96.500 de lei.

Totodată, poliţiştii au confiscat suma de 1500 de lei, reprezentând bani nefiscalizaţi şi 120 de litri de băuturi alcoolice pentru care nu s-a făcut dovada documentelor legale de provenienţă.

Exemplu: În urma controlului efectuat la o societate comercială din comuna Ungureni ce comercializează produse alimentare de bază, poliţiştii au identificat suma de 146 de lei, nefiscalizată şi cantitatea de 120 de litri de băuturi alcoolice pentru care nu s-a făcut dovada documentelor legale de provenienţă. Faţă de societatea în cauză s-a luat măsura sancţionării contravenţionale cu suma de 2.000 de lei şi s-a dispus măsura confiscării sumei de 145 de lei nefiscalizată şi a cantităţii de 120 de litri de băuturi alcoolice, fără documente legale.