Comunicat de presa

Incendiu de proporții în Slănic Moldova

În seara zilei de 23 aprilie, la ora 21:45, Inspectoratul pentru Situații de Urgență “Mr. CONSTANTIN ENE” al Județului Bacău a fost anunțat prin sistemul unic pentru apeluri de urgență 112, despre producerea unui incendiu, în orașul Slănic Moldova, strada Nicolae Bălcescu. Imediat, la fața locului s-au deplasat două autospeciale de intervenție cu apă și spumă și o ambulanță SMURD, încadrate cu 11 pompieri militari.

De asemenea, a fost anunțat și Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență al orașului Slănic Moldova, care s-a deplasat cu o autospecială de intervenție și patru voluntari.La sosirea la locul evenimentului, salvatorii au constatat că incendiul se manifesta cu flacără la două gospodării, pe o suprafață totală de aproximativ 420 de metri pătrați. Având în vedere acest lucru, forțele și mijloacele au fost suplimentate cu încă două autospeciale de intervenție cu apă și spumă, încadrate cu 11 militari. De meționat și apreciat este gestul făcut de doi salvatori, din cadrul Detașamentului de Pompieri Onești, plutonier major Dan Botezatu și plutonier adjutant Octavian Birtea, care având domiciliul în Slănic Moldova și fiind în prima zi liberă, după șapte zile de muncă continuă, nu au ezitat să vină din proprie inițiativă și să își ajute comunitatea și colegii din tura de serviciu.

Cei doi pompieri s-au prezentat la locul evenimentului complet echipați și pregătiți pentru o intervenție de durată. Acestă faptă trebuie apreciată nu numai de camarazii lor, dar și de întreaga comunitate, având în vedere că plutonierul adjutant Octavian Birtea, care își sărbătorea ziua de naștere a plecat de lângă cei dragi pentru a-și ajuta semenii.Incendiul a fost lichidat în cooperare cu Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență al orașului Slănic Moldova, la ora 03:10.

În urma evenimentului nu s-au înregistrat victime omenești.În urma incendiului, ce a avut drept cauză probabilă un scurtcircuit electric, au ars: – la primul proprietar: aproximativ 120 metri pătrați din acoperișul casei și bunuri din interior, circa 100 metri pătrați anexă din lemn, aproximativ 50 de metri pătrați adăpost de animale și 70 de păsări; – la al doilea proprietar: aproximativ 100 metri pătrați adăpost de animale, circa 50 metri pătrați acoperiș garaj, șapte capre și trei iezi. Totodată, s-au deteriorat elementele din plastic ale unui autoturism.