Comunicat de presa

Aparatul de testare Covid-19 a ajuns la SJU Bacău.

Europarlamentarul Dragos Benea a dat vestea intr-o postare pe facebook. Deasemenea, el a criticat guvernul PNL in termeni cat se poate de duri.

‘Laboratorul va fi pus în funcțiune de săptămâna viitoare

Pe 28 februarie, SJU Bacău cerea Ministerului Sănătății (MS) să facă achiziții centralizate de materiale și echipamente de protecție (măști, mănuși, halate etc), pe care să le livreze spitalelor în contextul pandemiei de #coronavirus.

Spitalele au fost abandonate de MS & Guvernul PNL și lăsate singure în lupta cu pandemia.

După doar o săptămână, la 6 martie, SJU Bacău a lansat comanda pentru achiziționarea unui aparat de testare a Covid19, RT – PCR, cu doar câteva zile înainte ca PNL să lanseze și el ceva: candidații la alegerile locale. La Parlament. Acolo unde senatorul penelist Chițac, care a tăinuit că are Covid19, și-a infectat colegi de partid, trimițându-i la carantină sau autoizolare.

Guvernul PNL se pregătea de anticipate; SJU Bacău de epidemie

Pe 14 martie, SJU Bacău a semnat contractul de furnizare a aparatului RT – PCR, care a ajuns – în sfârșit – la spital și urmează să fie pus în funcțiune cât mai repede posibil în cadrul laboratorului amenajat la SJU. Aparatul de la Bacău este identic cu cel existent la Institutul de Boli Infecțioase „Matei Balș” și va permite, în primă fază, efectuarea a 50 teste/zi. Capacitatea de testare va crește, în aprox. o lună, la 100 teste/zi. Testele vor fi făcute respectând procedurile medicale în vigoare instituite de MS, de doi medici băcăuani special pregătiți, care vor fi asistați de doi medici rezidenți deja solicitați de SJU.

Dată fiind complexitatea echipamentului, operaționalizare sa – inclusiv realizarea testelor de probă – va dura câteva zile, dar am încredere în profesionalismul dr. Liliana Comănescu și al echipei sale că vor face o treabă bună și vor da o mână de ajutor crucială în lupta cu pandemia.

Fără testări înaintăm în orb și nu cunoaștem amploarea reală și severitatea infecției: tocmai asta NU fac cei de la PNL și guvernul lor, care caută – din răsputeri – să ne ascundă realitatea, pozând în salvatorii națiunii.

Ei ne-au anunțat că nu e decât o simplă răceală, n-au cumpărat materiale de protecție pentru personalul medical, n-au procurat kituri de testare, dar ne țin lecții de civism pe micile ecrane. N-au știut când începe pandemia, dar știu când vom ieși din ea, mai acuși, pe la 15 mai. Cei de la PNL se pricep, de minune, la constatări și concluzii

P.S. – Conducerea Prefecturii a confirmat că Moinești și Comănești, orașe conduse de primari PNL, sunt locul 1 și 2 la infecții cu virusul Covid19 în județ. Dar prefectul PNL umblă cu cioara vopsită, raportând cazurile în procente la mia de locuitori, în încercarea disperată de a ascunde proporția focarelor de acolo. De remarcat, că Bacăul și Oneștiul, luate împreună, au mai puține cazuri de coronavirus decât orașul Comănești (!!!), dar Prefectura și DSP continuă să înghesuie pacienții cu Covid19 la SJU Bacău, trecând cu vederea spitalele din Moinești și Comănești. Cât vă veți mai acoperi primarii PNL, peneliștilor de la Prefectură și DSP?Ce ar trebui să facă un prefect care contrazice datele transmise de Grupul de Comunicare Strategică pentru a fi, la rândul său, infirmat de MAI – în județul Bacău nu-s 150 de cazuri, nici 121, ci 134? Asta, în condițiile în care același prefect anunța 4 vindecați de coronavirus în județ, deși în țară nu fusese înregistrată nicio infecție cu Covid19…”