Comunicat de presa

Singurul focar periculos pentru județul Bacău este focarul de incompetență și amatorism de la conducerea Instituției Prefectului!

Într-o postare politică găzduită de pagina de Facebook a Instituției Prefectului Bacău, „apoliticul” PNL de la conducere demonstrează – pentru a câta oară!? – că singurul focar cu adevărat periculos pentru județul Bacău este focarul de incompetență și amatorism de la vârful Prefecturii. La fel ca în cazul Guvernului PNL de la București, pe care acest șters consilier județean PNL a ajuns să-l reprezinte în teritoriu, la Bacău.

Cu vădită rea-credință, prefectul încearcă să paseze responsabilitatea gestionării combaterii epidemiei pe umerii Spitalului Județean de Urgență (SJU) Bacău, în condițiile în care conform ordinelor și ordonanțelor în vigoare de asta se ocupă Ministerul Sănătății, prin Direcția de Sănătate Publică a Jud. Bacău, respectiv Ministerul de Interne, prin Prefectura Bacău.

DSP și Prefectura, nu SJU Bacău, trebuie să organizeze lupta împotriva Covid19. Precizăm că SJU Bacău a primit aviz din partea DSP Bacău încă din 19 martie 2020 în vederea organizării spațiilor medicale destinate preluării și tratării cazurilor de Covid19, lucru cunoscut inclusiv la nivelul Instituției Prefectului. Avizul a fost redactat, după o temeinică analiză, chiar de medici din cadrul DSP Bacău.

De altfel, în materie de combatere a pandemiei, SJU Bacău acționează strict sub tutela DSP, cu respectarea ordinelor Ministerului Sănătății. Peneliștii de la Prefectură și DSP se fac, azi, că au uitat ceea ce tot ei au avizat în urmă cu o lună!

Reamintim politicienilor PNL de la Prefectură și DSP că în județul Bacău nu există doar SJU Bacău și că unități medicale precum Spitalul Moinești, Spitalul Comănești sau viitorul spital de campanie, anunțat pe Facebook dar inexistent în realitate, pot prelua cazurile Covid19, în condițiile în care SJU se apropie de epuizarea capacităților de găzduire/internare a pacienților infectați cu coronavirus. RESPINGEM modul partizan în care peneliștii de la Prefectură și DSP înțeleg să combată pandemia, obiectivul celor două instituții fiind acela de a ține batista pe țambal și a oculta, cât mai mult timp posibil, situația neclară de la Moinești și Comănești, două orașe conduse de primari PNL care au devenit „Suceava” județului Bacău în materie de cazuri Covid19. Aceste cazuri sunt dirijate deliberat spre SJU Bacău sau la Spitalul Onești, deși cele două orașe au propriile unități medicale (Spitalul Moinești, spital de excelență, are chiar secție de boli infecțioase cu dotări de ultimă generație).

Fostul consilier județean PNL aflat la conducerea Prefecturii Bacău să se abțină de la a ține lecții cu masca pe față, pentru că haina de „diriginte” politic nu-l încape: îi reamintim, în caz că a uitat, că din prea multă competență a evacuat – intempestiv – internatul de la Colegiul Tehnic „NV Karpen”, punând pe drumuri, în toiul nopții, sute de copii și pe părinții lor.

Tot din prea multă competență a anunțat în postări și comunicate de presă vindecarea a 4 bolnavi de coronavirus în județul Bacău, deși la acel moment nu exista niciun caz de infecție cu Covid19 în România! La fel, în cazul raportărilor periodice a cazurilor de coronavirus: ba sunt 102, ba 107, fapt evidențiat chiar de presă.

Înainte să peroreze pe marginea „misiunii istorice” de care se simte pătruns, fostul consilier județean PNL de la conducerea Prefecturii să ia seama de faptul că numeroși lucrători ai instituțiilor băcăuane subordonate MAI sunt infectați cu virusul Covid19 și că asta se întâmplă din cauza modului lamentabil în care Prefectura Bacău a organizat protejarea acestor angajați în fața epidemiei. Acești angajați MAI sunt tratați, cu devotament, tocmai de cadrele medicale SJU Bacău, chiar atunci când incompetentul penelist de la conducerea Prefecturii își ține „speech-urile” pe Facebook.

PS – Așteptăm răspuns scris la solicitarea CJ de întrunire urgentă a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, care să discute transparent situația unităților medicale din județul Bacău.