Pareri

De ce doar scandaluri între poliţişti şi rromi?

Îmi explică şi mie careva de ce au avut loc scandaluri între poliţişti şi rromi, zilele astea? Mai bine zis, doar între poliţişti şi rromi. Absolut toate scenele incredibile s-au petrecut în cartierele în care rromii se cred stăpâni.

Au urlat că vor să facă revoluţie, că poliţia română face abuz şi că ei, cetăţeni paşnici, abia întorşi de la ”muncă” din alte state europene, erau atât de liniştiţi încât muzica lui Salam a ”deranjat” frecventa staţiilor din dotarea poliţiştilor care n-aveau altă treabă decât să-i viziteze.

N-au înţeles, părerea mea, că România în care s-au întors nu mai e cea pe care au lăsat-o. România are legi mai drastice şi poliţiştii nu mai au înţelegeri cu interlopii, aşa cum se întâmpla până prin anul 2000. Au crezut că România e doar tărâmul unde-şi pot parca merţanele şi grătarele fix unde vor muşchii lor şi locul unde ”autorităţile” trebuie să le dea de mâncare pentru că ei nu au.

N-au mai reuşit să-şi facă meseria în ţările în care au trăit până acum două luni şi s-au trezit în sărăcia ce nu le mai oferă nici o oportunitate. Brusc, şi-au dat seama că legile din România sunt cele care nu le mai permit huzureala de până acum şi forţează nota de plată. Părerea mea e că genul ăsta de scandaluri vor degenera şi până nu vor avea loc tragedii, nu se vor opri.

Au varianta de a vinde maşinile de lux din curţile vilelor şi a mai avea câte ceva de-ale gurii apoi poate trece pandemia şi se pot întoarce în ţările unde au putut ”profesa” liberi şi nestingheriţi. Până atunci, probleme…

One thought on “De ce doar scandaluri între poliţişti şi rromi?

Comments are closed.