Pareri

Despre ”rezultate îndoielnice” la testarea COVID-19 la SJB, în presa centrală.

Pentru că avem doar presă ”copy-paste” prin Bacău, aflăm lucruri interesante din presa centrală. Aia care nu conţine banere publicitare cu deputaţi şi senatori băcăuani şi care nu beneficiază de bani pompaţi în tehnică necesară activităţii de presă aservită.

Aflăm din Libertatea despre nişte nereguli şi ciudăţenii de pe la SJB. Pentru că SJB n-are o conducere care să de-a informaţii corecte, sursa menţionată a scris despre ceva haos prezent în secţiile spitalului cu parcare europeană.

Nu doar la secțiile de Terapie Intensivă și Boli Infecțioase din spital sunt probleme, ci și la secția Ortopedie, unde o pacientă operată a fost, ulterior intervenției chirurgicale, depistată cu COVID-19.

Personalul din blocul operator unde a fost operată nu e testat, stă cu inima în gât să vadă dacă nu cumva au luat și ei ceva, că a stat destul de mult la Ortopedie pacienta respectivă”, a explicat sursa Libertatea. Adrian Popă, managerul spitalului, a confirmat informația și a declarat că, într-adevăr, personalul de la Ortopedie nu a fost testat, dar asta pentru că, potrivit declarațiilor furnizate de medici în cursul anchetei epidemiologice, toți ar fi purtat echipamente de protecție.

Mai multe cadre medicale de la Spitalul Județean Bacău au fost testate pentru coronavirus, dar multe dintre rezultate au fost greșite, iar oamenii trăiesc în incertitudine pentru că testele nu au fost refăcute. Primită de la o sursă din spital, informația a fost confirmată inițial de director, care a admis că au fost mai multe ”rezultate îndoielnice”.

”Din aproximativ 80 de persoane care lucrează la secțiile ATI și Infecțioase, s-au recoltat probe de la 40 și rezultatele au venit doar pentru 20 de oameni. Personalul e supărat, oamenii nu mai au încredere nici în rezultatele negative, se gândesc dacă nu cumva sunt măsluite”,a povestit un angajat al Spitalului Județean Bacău celor de la Libertatea.

Aşadar, haos, nelinişte, neîncredere. În tot acest timp, guvernul afişează nişte numere într-un tabel, fără a avea parte de încrederea populaţiei în ceea ce priveşte măsurile ordonanţelor militare.