Comunicat de presa

14.000 de polițiști lucrează de Sărbători, nu există plan la amenzi

Peste 14.000 de polițiști vor acționa zilnic, în perioada Sărbătorilor Pascale, alături de alte structuri ale M.A.I., ale Ministerului Apărărtii, dar și de Poliția Locală. Anunțul a fost făcut vineri seară de Georgian Drăgan, purtătorul de cuvânt al IGPR.

Suntem în Vinerea Mare, și așa cum bine știți, peste 14.000 de polițiști acționează zilnic, în această perioadă, în sistem integrat, alături de celelalte structuri ale Ministerului Afacerilor Interne, Poliția Locală și Ministerul Apărării Naționale,” a precizat Drăgan.

,,Scopul polițiștilor din aceste zile, nu este, așa cum am mai spus, aceea de a sancționa, ci de a fi alături de oameni, în special pentru a limita răspândirea noului Coronavirus.

Așadar, aceste măsuri generale de prevenire a răspândirii COVID-19 trebuie respectate de toată lumea.

Ca să avem o imagine clară asupra realității, s-a făcut o verificare punctuală la nivelul Poliției Române, pe ultimele 24 de ore. Astfel, din totalul de aproape 7000 de sancțiuni contravenționale aplicate pentru nerespectarea restricțiilor de circulație prevăzute de ordonanțele militare, doar aproximativ 50 au fost aplicate persoanelor de peste 65 de ani.

Vă asigurăm că, în aceste zile vom fi la datorie, pentru a ne asigura că fiecare dintre dumneavoastră veți petrece aceste sărbători în siguranță.

Vă rugăm să stați acasă, să respectați prevederile ordonanțelor militare și să aveți grijă de cei dragi”, a declarat Georgian Drăgan, purtătorul de cuvânt al Poliției Române.