Pareri

În plină epidemie, aplaudacii de serviciu ies la inaugurări? La Filipeni.

Se gândea careva că dispar inaugurările de partid pe perioada epidemiei? Nicidecum. Dacă ai peste 65 de ani şi porţi mască, poţi lua parte între orele 11 şi 13 la inaugurările limbilor de asfalt turnate cu mare tam-tam de utilajele firmelor câştigătoare în ceea ce priveşte contractele mari. Când eşti obişnuit cu poze de album, cu aplauze şi cu steguleţe de partid la marile congrese, e greu să renunţi taman acum chiar dacă urli în gura mare să stăm acasă.

Câteva fotografii postate pe pagina USR Bacău, fotografii realizate la inaugurarea începerii unei asfaltări aşteptate de vreo 30 de ani în Filipeni, au ajuns să facă ture prin presa centrală. Aspectul ăsta cu inaugurarea la începerea asfaltării e chiar penibilă. Mai avem puţin şi facem inaugurare cu săteni la momentul în care primarul trage pentru prima dată apa în closetul instituţiei. Facem inaugurare cu aplauze şi steguleţe la începerea studiului de fezabilitate. Facem inaugurare la primul podeţ montat pe un drum judeţean. Şi tot aşa…

Trecând peste aspectul ăsta, n-am înţeles de ce, când şi cum au ajuns câtiva bătrâni din Filipeni în întâmpinarea conducătorilor judeţeni, pentru a aduce un omagiu, plus pâine şi sare din partea gospodarilor.

Ordonanţa Militară e dată de guvernul PNL aşa că e foarte posibil ca pesediştii să n-o bage în seama prea tare. Ce căutau Floroiu şi Primăriţa Rodica acolo, altă întrebare fără de răspuns. Probabil că rezoluţia camerelor de filmat e atât de mare încât fotografiile de campanie ar fi ieşit prea ”goale”.

În final mă întreb, nu cumva puteau ăia începe asfaltarea fără tam-tam, poze şi aplauze din partea aplaudacilor de serviciu? Sigur că da, însă efectul nu ar fi fost acelaşi. Plus că asfaltul n-ar fi avut aceeaşi calitate.