Diverse

Bunătăţuri de Paşte şi un miel. Daniel a dus deja ”lumină” în casa a două familii.

E o săptămână plină de încărcătură ce conţine credinţă şi bunătate. De acord că n-ar trebui doar în Săptămâna Mare să se întâmple chestia cu bunătatea dar….e bine şi aşa.

Sunt copii şi familii a căror sărbători sunt practic zile normale, fără pic de culoare sau de speranţă, fără iz de sărbătoare, fără bunătăţi pe masă şi fără a lua parte la bucuria pe care Paştele ar trebui să o emane. Sunt copii ce nu ar avea ce face cu tabletele oferite de Consiliul Judeţean şi care nu au încălţări pentru a frecventa şcoală. Sunt copiii săraci pentru care ”vacanţa” prelungită nu e din cauza epidemiei COVID-19 ci a sărăciei continue în care se scaldă. Poate că şi din cauza părinţilor, de multe ori, însă statul, ăsta care apare mereu în comunicatele grijulii ce ne anunţă bunăstarea ce va veni, e de cele mai multe ori aplecat spre ei doar în campaniile electorale.

Un băcăuan ce a răspuns mereu prezent în campaniile VREAU SĂ AJUT, a dorit să ofere o masă de Paşte unei astfel de familii, unor astfel de copii şi a apelat la noi. Nu ne-a fost greu să ne reamintim de familia Tigancea din satul Galeri, comuna Horgeşti. Aşadar, dis de dimineaţă, Aaniţei Daniel a mers la cumpărături şi a ”cules” de pe rafturile magazinelor tot ce a considerat că e de folos familiei cu 3 copii. L-am ajutat să încarce în portbagajul maşinii, ulei, carne, faină, cozonac, sucuri, conserve, dulciuri,zahăr şi alte alimente apoi am pornit la drum.

Am găsit în faţa grajdului în care-şi duc existenţa cele 5 suflete, pe cei 3 copii. Părinţii sunt plecaţi, ne spun copiii. ”Mama e la cartofi şi tata la nea Vasile să-l ajute la treabă”. Mai schimbăm câteva cuvinte şi apare brusc tatăl copiilor care ne văzuse în faţa porţii. Îl salutăm şi îi spun că Daniel a dorit să ajute o familie de Paşte, iar eu l-am îndrumat spre el. Deloc vorbăreţ şi apăsat de greutăţi, ne ajută să ducem sacosele în grajd. Copiii au şi început să strige ”dulciuuuuuri”!

Am mai schimbat câteva vorbe cu tatăl copiilor, l-am întrebat cum o mai duce şi în timpul ăsta cei 3 copii nu şi-au luat ochii de la sacoşe. I-am urat Sărbători Fericite şi sănătate. Ne-a mulţumit. E o picătură într-un ocean, dar e o bucurie făcută cu o ocazie specială. Aaniţei Daniel nu-i departe de astfel de gesturi şi a reuşit din nou să ducă un strop de bucurie unei familii necăjite. Lumina Învierii e acolo unde sufletul ţi se umple de bucurie şi asta s-a întâmplat cu Daniel astăzi. Nu doar în prezenţa copiilor familiei Tigancea ci şi în prezenţa familiei căreia, tot Daniel, i-a oferit un miel. Putem spune că două familii au primit deja LUMINA.

Mulţumim Dane!