Comunicat de presa

În plină pandemie și criză, Corpul Național al Polițiștilor distribuie napolitane!

Din data de 16.03.2020 este instaurată starea de urgentă pe teritoriul României având în vedere pandemia cu virusul COVID 19.

Aceasta situație a surprins autoritățile nepregatite, politistii fiind funcționarii din prima linie care au fost neglijați și cărora nu li s-a asigurat echiparea corespunzătoare cu măști, mănuși si dezinfectant.
Chiar și în zilele când au primit o singura mască pentru o perioadă de 8 sau 12 ore, aceasta era de calitate foarte slabă.
Sunt chestiuni de foarte mare importantă și totodata probleme grave ce trebuie gestionate.

În cadrul I.P.J. Bacău, dar si in alte unitati de politie, inclusiv la Jandarmerie, au aparut cazuri de personal infectat cu COVID 19, iar colegii care au intrat in contact cu acestia au intrat si ei in izolare la domiciliu, fiind plătiți cu numai 75% din salariu.

În aceste condiții, în loc să fie căutate modalități de echipare a polițiștilor in mod corespunzător pentru reducerea riscului infectării, pentru ocrotirea funcționarilor care sunt in prima linie și care veghează la asigurarea ordinii și liniștii publice, Corpul National al Politistilor-Organizatia Bacau, prin seful organizatiei, cms sef Tuluc Adrian ( care este imputernicit adjunct IPJ Bacau) face cu mandrie, un anunt potrivit caruia Compania Alka, producator de dulciuri vine in sprijinul politistilor din Bacau prin oferirea gratuita a 9000 napolitane in perioada imediat urmatoare!
Distribuiti napolitane? Cu asta se ocupa CNP, o organizati care reprezinta profesia de politist?

In calitate de lider sindical precum și in calitate de polițist operativ care îmi desfășor activitatea la Serviciul de Investigații Criminale a Ipj Bacău, consider acest demers un afront și o jignire la adresa noastră a polițiștilor, in condițiile in care nu sunt mănuși, nu sunt măști, nu este dezinfectant suficient, nu sunt viziere, iar la IPJ Bacău se fac patrule mixte polițist-jandarm- polisti local, existând tot timpul pericolul infestării.
Asta face un imputernicit adjunct de IPJ, presedinte de organizatie CNP? Ofera napolitane? Dintre toti potentialii donori, n-ati gasit decat pe unul care sa dea napolitane?

Eu cred ca in dubla calitate, de ofiter de comanda si sef CNP, putea gasi alte cai pentru a satisface nevoile oamenilor din subordine, ca doar nu s-a plans nimeni de lipsa de napolitane!
Presupun ca aceste napolitane au proprietăți magice de combatere a virusului Covid-19.

Vă prezint în fotografie dotările excepționale ale polițiștilor din cadrul IPJ Bacău, și care de astăzi vor beneficia de napolitane având în vedere situația dificilă prin care trecem cu toții!

Ionuț Popovici
Președinte Spr Diamantul