Comunicat de presa

A început asfaltarea DJ 241B Pădureni- Filipeni-Godovana!

Astăzi, au început lucrările de asfaltare a drumului județean care face legătura între Pădureni și Godovana, o investiție realizată prin Programul Național de Dezvoltare Locală, al cărui beneficiar este Consiliul Județean Bacău.

Modernizarea DJ 241B presupune turnarea fundației din balast și piatră spartă, apoi a două straturi de asfalt, reabilitarea a 7 poduri și 92 de podețe, construirea de șanțuri și rigole și consolidarea cu un zid de sprijin lung de 250 m.

Finanțarea acestui proiect al Consiliului Județean a fost posibilă ca urmare a demersurilor făcute încă dinainte de 2016, când Consiliul Județean Bacău, condus la acea vreme de Dragoș Benea, a comandat studiile de fezabilitate. Acestea au fost reactualizate după 2016. Parlamentarii Dragoș Benea, Ionel Floroiu, care au făcut echipă cu primarul Rodica Ambrozie și actuala conducere a Consiliului Județean Bacău au depus proiectul în valoare de peste 31 de milioane în cadrul PNDL.

Deși suntem în această perioadă delicată, când sunt impuse restricții din cauza pandemiei de COVID-19, investițiile în infrastructură, în județul Bacău, nu au de suferit. Avem 23 de șantiere mari pe care se lucrează.Consiliul Județean Bacău a făcut tot posibilul ca firmele care au contracte semnate cu Județul Bacău să nu întâmpine dificultăți. Practic, astfel sunt protejate mii de locuri de muncă, mii de familii ale angajaților din construcții, care își primesc salariile la timp iar societățile pot plăti taxele și impozitele la buget.O infrastructură de calitate este și prilejul pentru atragerea de noi investiții!Amintesc faptul că în acest an am reușit să alocăm un buget record pentru investiții și dezvoltarea infrastructurii rutiere și aeroportuare din județul Bacău. 65% din bugetul Consiliului Județean Bacău, adică peste 393 de milioane de lei sunt investiți pentru îmbunătățirea vieții băcăuanilor!”, a precizat Sorin Brașoveanu, președintele Consiliului Județean Bacău.