Pareri

Premieră? După 2.000 de ani fără enoriaşi în biserică? Serios. Lecturaţi…

Şi cum plâng mai toţi enoriaşii mai ceva ca la moaştele sfintei Paraschiva, pur şi simplu oripilaţi de faptul că Paştele ăsta nu-i ca toate celelalte şi că e prima dată în 2.000 de ani când avem situaţia asta. Serios? Puţină istorie nu ştim, nu? Uite că am găsit o postare în care avem toate detaliile ce ne spun că nu-i singura situaţie de acest fel, dimpotrivă, au mai fost câteva sute. Până atunci, Dumnezeu e peste tot şi rugăciunile ajung la El, de oriunde. Citiţi informaţiile de mai jos preluate de la Andrei…

”Ma doare capul cand va aud ca in 2000 de ani nu au fost inchise bisericile de Paste. Prieteni! In 636-637/38 musulmanii au cucerit IERUSALIMUL si au dominat Mormantul Sfant pentru 450 de ani. In timpul asta nu a plecat Lumina Sfanta de acolo niciunde si nici nu a aparut din senin prin alte zone.

Iubitorii de Biblie ar fi trebuit sa stie ca abia in 1099 a fost prima Cruciada a Templierilor. Un macel. Totodata in 1187 a venit dinastia kurda si a luat Tara Sfanta iar in area lor. Cu tot cu Mormant si Lumina Sfanta. Si ghici ce…iar nu a fost Pastele Paste pana in 1229.Apoi ghici ce?! Au venit Sunniti de origine persana in 1244. Si ghici ce? Iar nu au avut Lumina si Pastele nu a fost Paste in lume. Si asa a fost pana pe la 1300 in Sultanatul Mamluk.

Apoi s-au razboit intre ei pana pe vremea lui Napoleon. Cand ghici ce? Nici el saracul nu a reusit sa puna mana pe simbolul Pastelui…Mormantul Sfant.Apoi au venit grecii, armenii, Napoleon al 3-lea pana si americanii prin 1881 si tot nimic.Sa nu uitam de Primul si Al Doilea Razboi Mondial si de faptul ca noi ca si crestini am avut control complet abia pe 29.10.1947.

Asa ca hai sa citim Biblia corecta si cateva carti de istorie ce prezinta crimele oribile comise pentru Tara Sfanta si Mormantul Sau, sa intelegem ca nu este o tragedie ori un eveniment catastrofic in crestinismul universal si ca este important sa stam noi linistiti acasa si sa ne bucuram ca avem la cine ne ruga inca vii.Apoi tin sa va reamintesc ca Pastele nu este o sarbatoare crestina.

O sa-ti spuna asta orice preot. Pastele este o eliberare a sclavilor evrei in 1513 înainte de Hristos de sub robia egiptenilor iar ce sarbatorim astazi este o suprapunere a doua evenimente total diferite ce s-au eclipsat unul pe altul iar asta datorita faptului ca toti au considerat ca jertfa lui Iisus este superioara jertfei pascale deoarece ii elibereaza pe toti oamenii din sclavia pacatului si a mortii nu doar pe evrei.

Bine…asta si faptul ca de pe la 402 (precizand ca triburile s-au adunat pe la 5500) inaintea lui Hristos Imperiul Egiptean era pe duca iar traditia Pastelui incepea sa se piarda (stapanii mult urati practic nu mai existau). Povestea lunga pe scurt, pe la 612/388 inainte de Hristos apar primele forme de scrieri Biblice ale evreilor ce urmaresc credinte si evenimente astronomice adorate de egipteni combinate cu credinta acestora intr-o singura Entitate…Dumnezeu.

Asa ca prieteni…sa va aud iar: “in 2000 de ani nu a existat sa nu sarbatorim Pastele!”