Pareri

Copiii răzgâiaţi ai Bacăului nu iubesc măştile şi vizierele useriste.

Cică „opoziţia” useristă improvizează şi afişează sărăcia în care ne scăldam. Spune asta cei din opoziţia opoziţiei useriste. Ce nasol sună asta. După mintea lor şi clipurile video ale lui Cernic şi Viziteu sună tot nasol.

Cică nu e o acţiune demnă de o ţară europeană a anului 2020, cică au sărit peste respectarea statutului partidului şi se scaldă în penibil cu explicaţia ce constă în confecţionarea vizierelor cu doar câţiva zeci de bani. Am fost de acord doar cu faptul că a fi politician nu-i o meserie.

În clipul de mai jos, cel pe care l-am şi distribuit pe pagina Urban Bacău Tv, Cernic încerca să explice cum se poate confecţiona o mască, cu doar 60 de bani. „Deranjaţii” de serviciu au văzut că materialul ales era albastru şi probabil că au deja alergie la această culoare, dar au vrut să explice că treaba lor nu e asta şi statul membru al UE, care suntem noi, ar trebui să asigure măşti conforme.

Ar trebui! De acord! Dar dacă statul e impotent, dacă autorităţile se scaldă în haos şi nu reuşesc mare lucru în acest sens, e greşit a încerca să improvizăm niscaiva protecţie? Nicidecum. Doar că cei care i-ar pune la zid pe Cernic şi Viziteu din motive politice, ar vedea o blasfemie şi în faptul că ăştia doi respiră, deşi n-ar trebui, în mintea lor.

E plin netul de astfel de clipuri în care ni se explică cum ne putem proteja, clipuri în care ni se explică simplitatea confecţionării unei măşti inexistente deocamdată în farmaciile din Bacău.Doar clipurile celor doi sunt pline de bube în viziunea opoziţiei de pe bordură.

Ce mi-a plăcut dis de dimineaţă a fost textul Ramonei Jitaru, unul superb alcătuit, în contextul în care Ramona n-a uitat măiestria condeiului în presa în care a activat. Am felicitat-o în privat şi o felicit şi pe această cale pentru şutul în fund dat acestor „copii răzgâiați” după cum scrie ea.

Cernic şi Viziteu au explicat în cele două clipuri cum putem confecţiona o mască şi o vizieră. Aşa, şi? Va mirosit urât gestul? E doar simplă normalitate şi atât. Să aveţi un weekend plăcut. Ăştia doi mai lucrează la nişte clipuri de gen, aşa ca să vă oftic şi să vă dau frisoane…useriste.