Comunicat de presa

O intervenție la fiecare 31 de minute

În intervalul 09 aprilie, ora 08:00 – 10 aprilie, ora 08:00, pompierii militari băcăuani au desfășurat un număr de 46 de misiuni, după cum urmează:

? opt incendii la gospodării cetățenești din localitațile Dărmăneşti, Filipeni, Poduri, Căiuți, Plopana, Luizi Călugăra, Nicolae Bălcescu și Oituz;
? cinci incendii de vegetație uscată în localitățile Luizi Călugăra, Agăş, Livezi, Oneşti și Brusturoasa;
? 26 misiuni de acordare prim ajutor;
? o misiune de asanare a teritoriului de muniția rămasă neexplodată din timpul conflagrațiilor;
? șase misiuni în sprijinul comunităților.

Una dintre situațiile relevante a avut loc în data de 10 aprilie a.c., la ora 01:10, în localitatea Oituz, când salvatori au fost solicitați să intervină pentru lichidarea unui incendiu izbucnit într-o gospodărie.

Imediat, la fața locului s-au deplasat patru autospeciale de intervenție cu apă și spumă, o ambulanță SMURD, precum și o autospecială de primă intervenție și comandă din cadrul Detașamentului de Pompieri Onești, încadrate cu 22 de militari. De asemenea, a fost anunțat și Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Oituz.

La sosirea forțelor de intervenție s-a constatat că incendiul se manifesta generalizat, la o casă de locuit de tipul P+1+M.

De menționat este faptul că nu s-au înregistrat victime.

În urma incendiului, ce a avut drept cauză probabilă un coș de fum deteriorat, a ars casa de locuit pe o suprafață de aproximativ 300 metri pătrați și bunuri materiale din interior.