Comunicat de presa, Local

Dragoș Benea: „Sistemul sanitar a fost abandonat în fața epidemiei Covid19”

Dragoş Benea a criticat pe facebook acţiunile guvernului Orban şi a menţionat faptul că sistemul de sănătate sub comanda PNL, a lăsat SJB să se descurce singur pe timpul pandemiei COVID-19.

Când am spus că sistemul sanitar a fost abandonat și lăsat să se descurce de unul singur în fața epidemiei Covid19, am spus-o bazat pe cifre și realități nu pe vorbe. Pe date factuale.

Alăturat, aveți o comparație între ce materiale de protecție a primit Spitalul Județean de Urgență (SJU) Bacău de la Guvern/Ministerul Sănătății și ce a cumpărat spitalul din resurse proprii, în vederea susținerii activității medicale în plină epidemie, cu restricții și norme sanitare draconice.

ATENȚIE! Comparația are în vedere perioada 20 februarie – 8 aprilie a.c., deci în jur de 45 de zile de funcționare a SJU în plină epidemie.

Vă întreb (desigur retoric!) și-i întreb și pe „scriitorii” de la PNL Bacău, ce poți face cu 200 de măști FFP2 și 100 de măști FFP3, trimise de la București, la un spital cu 2000 de angajați, în 45 de zile de funcționare? Dar cu DOAR 100 de viziere!?!? Ce poți face cu 30 litri de dezinfectant (sub 1 litru/zi), când ai de dezinfectat 15 – 20.000 metri pătrați de incinte medicale în secțiile spitalului?

În dreapta tabelului, aveți necesarul minim de materiale de protecție, asigurat de SJU Bacău, pentru a funcționa în condiții relativ normale, în plină explozie de Covid19 (consumurile au crescut considerabil, siguranța sanitară fiind obligatorie).

Cei de la SJU Bacău au acționat preventiv și proactiv, iar până în prezent s-a reușit evitarea unei catastrofe epidemiologice, în condițiile în care MINISTERUL SĂNĂTĂȚII NU TESTEAZĂ PERSONALUL MEDICAL AFLAT ÎN PRIMA LINIE a luptei cu epidemia de Covid19.

CONCLUZIE: Așa cum iarna nu-i ca vara, nici covidul nu poate fi combătut cu alegeri anticipate, cum credeau cei de la PNL inclusiv în luna martie.” a scris Dragoș Benea pe facebook.