Comunicat de presa

Acces la educație, pentru toți copiii din județul Bacău, în perioada epidemiei.

În contextul stării de urgență determinată de pandemia de COVID-19, președintele Consiliului Județean Bacău, Sorin Brașoveanu, împreună cu grupul consilierilor județeni social democrați vor iniția un proiect prin care elevii proveniți din familiile sărace din județul Bacău să primească o tabletă, cu abonament de internet, astfel încât să poată învăța de acasă.

            ”Îmi doresc să oferim astfel acces la educație tuturor elevilor din județul Bacău, iar restricțiile impuse în această perioadă, în care școlile sunt închise, să nu-i afecteze pe termen lung.         Este important să sprijinim educația și să încurajăm toate măsurile care contribuie la eliminarea abandonului școlar. Vom încheia un parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean de la care vom primi informațiile necesare, astfel încât să putem ajuta toți elevii care provin din familii cu venituri mici”, a precizat președintele Sorin Brașoveanu.

            Se estimează că la nivelul județului, un număr de aproximativ 6500 de elevi, în marea lor majoritate din mediul rural, nu dispun de tablete sau telefoane care să le permită să fie conectați prin internet cu învățătorii și profesorii.

            O tabletă cu performanțe medii costă aproximativ 750 de lei, propunerea de buget alocat acestui proiect fiind de 4,8 milioane de lei.

            Regimul tabletelor va fi exact la fel ca al manualelor. Vor fi considerate obiecte de inventar, se vor da elevilor cu semnătură iar la finalul clasei a 12-a acestea vor fi predate!