Pareri

Măştile vor ajunge în România probabil săptămâna asta. Obligatorii sunt de mâine. Bun!

Toată lumea se plânge de lipsa măştilor, ele neputând fi executate acasă chiar de oricine. Nu mai explic, însă sunteţi conştienţi că nu poate oricine confecţiona măşti acasă. Nu mă refer la eşarfe, fulare sau vreo şosetă proptită-n bot.

De mâine însă, e obligatoriu să porţi mască. Ele se vor găsi în farmacii de săptămâna viitoare dar e obligatoriu să le porţi de mâine. Nu-i aşa că suntem PREGĂTIŢI? Lipsa măştilor e cunoscută de o lună de zile şi ăştia s-au înghesuit în haosul lor să de-a ordonanţe militare pline de recomandări. „Mister”, dacă te ocupai de lipsa măştilor din comerţ în primul rând, era ok, apoi ordonai obligativitatea. Aşa însă, mâine îi vom vedea cu sutele fără măşti pe stradă. Pun pariu?

O veste bună: la început, se știe că a fost un pic complicat de procurat materiale de protecție – măști, combinezoane, ventilatoare. Iată că avem deja primele rezultate semnificative ale măsurilor luate de Guvern. În acest fel, primim încă în această săptămână 2,5 milioane de măști pentru medici, aproximativ 5 milioane de măști de protecție pentru forțele de ordine – jandarmi, polițiști -,  aproximativ 8 milioane de măști care vor ajunge la populație. Vor veni în zilele imediat următoare aproximativ 500.000 de combinezoane de protecție pentru medici și personalul medical. Iată că sunt lucruri care se mișcă„, a spus șeful statului.