Comunicat de presa

”Experții” PNL-ului în comunicate de presă. CJ explică.

„Ca urmare a ”comunicatului de presă” apărut în cotidianul Deșteptarea de azi, 2 aprilie, semnat ”grupul consilierilor liberali” care conține acuzații și calomnii la adresa instituței Consiliului Județean Bacău și a reprezentanților acestora facem următoarele precizări:

  1. Suma de 435.000 de lei pentru achiziția aparatului de testare COVID 19 – PCR-Real Time a fost asumată de Consiliul Județean încă din data de 6 martie, când s-a demarat procedura de achiziție prin Spitalul Județean de Urgență iar pe 19 martie a fost încheiat contractul și dată comanda pentru echipament. La aproape o lună!!!, Guvernul alocă, în sfârșit banii pentru achiziția aparatului care urmează să ajungă la Spitalul Județean de Urgență Bacău. Prin urmare, este o minciună grosolană și o dezinformare crasă afirmația consilierilor PNL că propunerea lor ar fi fost refuzată! Ea nu a existat decât după ce Spitalul Județean de Urgență a comandat aparatul PCR.”

„Iar dacă tot acuzăm ”minciuna și ipocrizia PSD-iste”, haideți domnilor consilieri PNL să vedem cronologia faptelor din perioada de criză:

  • În 27 februarie am tras un semnal de alarmă: ”toată Europa se pregătește de pandemia de coronavirus, Organizația Mondială a Sănătății anunță ca fiecare țară să fie pregătită” – PNL-ul se preocupă de privatizarea sănătății și face planuri pentru alegeri anticipate;
  • Pe 1 martie se declară epidemia de gripă, autoritățile (cele responsabile) iau măsuri suplimentare de igienă, de sporire a stocurilor de materiale necesare – Ionel Palăr, șeful liberalilor băcăuani se ”războiește” pe facebook cu PSD-ul;
  • Pe 9 martie am solicitat prefectului și Inspectoratului Școlar întreruperea cursurilor în unitățile școlare – PNL-ul își desemnează candidați pentru alegerile locale!!
  • 13 martieam propus amenajarea etajelor 4 și 5 de la Spitalul Municipal Bacău pentru tratarea pacienților cu COVID 19 ( și ne angajăm să susținem cu 60% din valoarea lucrărilor).
  • De altfel, astăzi am semnat Contractul de Asociere iar lucrările pot demara. PNL-ul – tăcere totală. Mai mult președintele Iohannis ne sfătuiește ”să fim liniștiți, nu se întâmplă nimic”!
  • 13 martiela Spitalul Județean de Urgență se pregătește un pavilion exclusiv pentru suspiciunile și îmbolnăvirile de coronavirus;
  • 17 martiecorturile pentru triaj sunt pregătite deja în curtea SJU;

– 23 martieConsiliul Județean aprobă stimulentele financiare pentru medici și personalul medical, în valoare de 500 000 de lei, din bugetul propriu;

27 martieConsiliul Județean alocă încă 500 000 de lei pentru cazare și masă puse la dispoziția medicilor și personalului medical, astfel încât medicii și asistentele din prima linie să nu intre în contact cu familiile

1 aprilie – am alocat 500 000 de lei Spitalului din Onești care a devenit spital-suport pentru COVID 19 și 90 000 de lei Inspectoratului pentru Situații de Urgență Bacău pentru repararea a două ambulanțe, pentru că ACUM AVEM NEVOIE DE FIECARE RESURSĂ!

          „Faptele vorbesc și vă întreb ce-ați făcut în această primă lună critică, domnilor consilieri PNL? Când noi solicitam instituirea stării de alertă și declanșarea stării de urgență (cu o săptămână înainte de decretarea ei) dumneavoastră desemnați candidații pentru alegeri! În afară de comunicate plătite, insulte, calomnii, defăimări ce altceva ați făcut? Spitalele din județ au nevoie urgentă de echipamente de primă protecție, posibilitățile noastre sunt depășite și încă încercăm să găsim soluții iar dumneavoastră ce faceți? Dezinformați oamenii și creați panică generală în rândul comunității! Vorbim de VIEȚILE OAMENILOR, DE CURSE CONTRA CRONOMETRU, domnilor consilieri, TREZIȚI-VĂ LA REALITATE!”

          PS – Dacă vă pasă de oameni pe cât spuneți, faceți demersuri pe lângă Guvern, că tot sunteți la putere, să cumpere și să trimită spitalelor echipamentele de primă protecție de care este atâta nevoie acum! Asta s-ar chema faptă și nu vorbă goală!