Pareri

Ce poate refuza DSP Bacău? 100 de litri de soluţie dezinfectantă. Din donaţie. Uite aşa!

Se spune că în cei 7 ani de acasă trebuie să primeşti educaţia bunului simţ. Colegul meu îmi spune adesea acelaşi lucru, încercând să mă convingă de faptul că bunul simţ trebuie să ne caracterizeze. La mine se-ntâmplă rar, că asa-i compoziţia.

Aş fi de acord dacă n-aş întâlni zilnic situaţii penibile în care angajaţi ai statului, adică fix ăia care-s plătiţi din munca mea la jobul avut în mediul privat, ăla care are la momentul ăsta 1 milion de oameni în şomaj tehnic, nu ar face pipi cu niscaiva boltă peste dreptul nostru la sănătate. Aş fi de acord dacă n-aş întâlni atâta nesimţire prin instituţiile bugetarilor cocoţaţi politic.

După ce DSP-ul s-a făcut de cacao, venind după o perioadă de ani de zile în care a tăiat frunză la câini, bugetari fiind, plătiţi din economia produsă exclusiv de mediul privat, după ce fostul şef a luat-o la fugă mâncând pământul, după ce a sosit pe scaunul de director o duduie Arim despre care am fi vrut să credem că n-are nasul pe sus, observăm că nişte tembeli înjghebaţi politic pe salarii de zeci de milioane nu dau doi bani pe populime.

Un cetăţean băcăuan, un om, cineva din oraşul ăsta, a sunat la DSP şi a întrebat dacă poate dona dezinfectant de suprafețe, circa 100 de litri. Răspunsul a fost prompt: DESIGUR! Numai că, după ceva minute, a venit un telefon de la DSP către acest cetăţean şi a spus că „nouă conducere a DSP nu accepta donaţia”. Produsul e avizat şi producătorul e autorizat, deci, nu se punea problema în acest sens, doar că, mă gândesc eu, a contat că acel om care vroia să facă donaţia, e userist. Mai rău, era chiar Lucian Stanciu Viziteu. Habar n-am cine-i Arim şi nici nu mă interesează, dar ştiu că un asemenea gest nu poate fi făcut decât de o nesimţită, o tembelă cu miros de scaun nou oferit la rece pentru pupăturile calde de până acum.

În momentul unei crize în care toţi urlă că n-au asemenea materiale, tu, conducere nouă a DSP, proaspăt instalată într-o instituţie ce coordonează activităţi vitale în Bacău, refuzi SOLUŢIE DEZINFECTANTĂ oferită prin donaţie.

Nu s-a dat vreo explicaţie, că ar fi prea galbenă soluţia, că n-ar avea nu ştiu ce compoziţie chimică, că nu e conformă, că nu e pe dracu….nu…s-a spus doar că nu acceptă donaţia. DSP Bacău, cuibuşor de nebunii, locul de unde fug politicienii. Exact! Politicienii pentru că acolo nu are loc în conducere vreun medic specialist.

Pun pariu că mâine ies cu un comunicat, o explicaţie, de genul: „Avem asigurat tot necesarul de soluţii dezinfectante pentru toate instituţiile noastre”. Ăştia aşa fac. Ne asigură că totul e bine şi aflăm pe la colţuri că e groasă şi pute.

Duduia Arim se va sfătui cu şefu’ Palăr şi i se va spune ce trebuie să explice mâine. Duduia Arim ar trebui să se lase de scaunul primit în cazul în care comite aceleaşi greşeli grave comise de Năstasă. Duduie, DSP nu înseamnă Arim!

One thought on “Ce poate refuza DSP Bacău? 100 de litri de soluţie dezinfectantă. Din donaţie. Uite aşa!

Comments are closed.