“Cei care și-au bătut joc de sănătatea băcăuanilor, se află în acest moment la Primărie și la Consiliul Județean, nu la sediul USR”

Mai ţineţi minte ceva legat de ALDE? Partidul ăla al lui Tăriceanu, ăla micu’ de făcea hore cu PSD-ul deşi era gândacul din bucătăria uriaşă a lui Dragnea. Ei, ăla micu’, deşi n-avea nici o ideologie şi era doar “partidul-om” având o singură portavoce, anume Tăriceanu, plusa mereu la uşa PSD-ului, ba chiţcăind, ba urlând, să mai primească o bucăţică de brânză-n castronul alianţei PSD-ALDE.

Deşi voi supăra, trebuie să recunosc faptul că fac acum comparaţia asta cu PLUS-ul lui Cioloş. Deci, ceva micuţ, cochet, portocaliu şi ordonat în banca lui, absolut mut în 2019 şi primind cu bucurie foloasele Alianţei în care USR, să recunoaştem, a atras cam tot ce putea.

Dacă întrebai pe careva în ziua votului pentru europarlamentare, cu cine a votat, îţi spunea scurt, cu USR. Deci oamenii habar n-aveau că a votat candidaţii Alianţei şi li se întipărise în minte simplu, USR.

N-o lungim că plictisim, aşadar PLUS îşi doreşte cât mai multe locuri în cadrul alegerilor pentru locale şi dacă se poate şi candidatura la fotoliul de edil al municipiului Bacău. Şi eu mi-aş dori aceleaşi lucruri. Însă, dacă nu eşti capabil să înţelegi cam la ce etaj te afli, e posibil să aluneci pe treptele urcate-n grabă şi îţi poţi sparge capul.

Dar ştiţi ce-mi place mie? Că portocaliul se agită, se enervează şi bate-n masă, timp în care useriştii le trag doar un zâmbet discret, îşi servesc liniştiţi cafeaua şi îşi văd de treburi. Lunar, portocaliul agita apa plată sperând că va face bule. Şi nu face nimic.

USR Bacău a postat azi pe facebook un fel de comunicat şi l-am citit atent. E un fel de…”urlaţi în continuare, ne face bine”

Echipa USR Bacău a luat act cu regret de atacurile venite de la unii dintre liderii PLUS Bacău și mai ales de amenințările acestora cu ruperea alianței locale în perspectiva alegerilor locale și parlamentare din acest an.

Nu am considerat necesar în această perioadă să ne folosim energia în negocieri și dispute politice, ci am considerat că este mult mai important să punem umărul împreună la eradicarea Covid 19 și la identificarea de soluții prin care să protejăm băcăuanii.

Cu toate acestea, credem că sunt necesare anumite clarificări, în special pentru membrii și simpatizanții noștri.

USR Bacău nu a promovat și nu va promova niciodată mesaje de dezbinare. Am intrat într-un parteneriat politic cu colegii de la PLUS, parteneriat ce cuprinde atât alegerile locale cât și cele parlamentare din acest an.

Alianța a obținut scoruri bune la alegerile europarlamentare și prezidențiale de anul trecut, astfel încât, în mod natural, ne dorim să prelungim această colaborare.

Intenția partenerilor noștri de la PLUS de a opri negocierile și de a ne acuza că nu le agreem semnificativ mai multe locuri pe liste decât proporția sondajelor sau ca am refuza dezbaterile este însă una dureroasă și care arată în mod clar că unii nu înțeleg miza acestui moment și mai ales care sunt în mod real interesele băcăuanilor.

Cu toate acestea, USR Bacău amintește că Alianța are un protocol politic foarte solid, în care se stipulează clar când vom avea competiții deschise și publice pentru toți candidații uninominali. Tot în protocol se afirmă că dacă negocierile eșuează, listele se formează în funcție de raportul județean ale scorurilor din sondaje. Si mai ales protocolul specifica că Alianța USR PLUS continuă, ceea ce si noi ne dorim.

De aceea, le transmitem partenerilor noștri din PLUS să respecte protocolul încheiat între cele două partide.

Totodată, dacă partenerii noștri au în aceste zile o dorință uriașă de a comunica politic, le amintim că oponenții noștri politici, cei care și-au bătut joc de sănătatea băcăuanilor, se află în acest moment la Primărie și la Consiliul Județean, și nu la sediul USR.

Înainte de orice însă, le cerem partenerilor noștri să vină alături de noi și să se implice activ în tot ceea ce facem în aceste zile pentru a-i ajuta pe băcăuani.

Membrilor și simpatizanților noștri le transmitem ca în aceste zile să uite de orice confruntare politică și să se concentreze pe sănătatea lor, a familiei și prietenilor lor și să găsească soluții pentru a-și ajuta vecinii și cunoscuții care au nevoie de ajutor. În aceste zile, mai mult decît oricând, să dovedim solidaritate cu cei de lângă noi.

Vom trece peste aceste momente doar împreună. Suntem obligați să facem asta, nu pentru noi, nu pentru partide, ci pentru băcăuani.

Așa să ne ajute Dumnezeu!