Pareri

Ce se întâmplă cu oamenii străzii în perioada stării de urgenţă?

Chiar mă întrebam ce se întâmplă cu această categorie de oameni văzând zilele astea destui pe străzile din Bacău. Deşi sunt de acord cu modul în care acţionează primarul, aş vrea să-i atrag atenţia că n-a „cules” de pe străzi nici 20% dintre ei. Şi astăzi am văzut destui în diferite zone ale Bacăului şi cred că ar trebui să-i strângă pe toţi în centrul despre care ne vorbeşte într-o postare pe facebook, apoi să se pozeze alături de ei.

Mulți dintre voi m-ați întrebat ce se întâmplă în acestă perioadă cu persoanele fară adăpost și ce putem face pentru a-i proteja, atât pe ei cât și pe întreaga noastră comunitate.

Aceste persoane sunt adăpostite la centrul nostru pentru cazare temporară și pe toată perioada stării de urgență nu au voie să părăsească acest spațiu. Aici le asiguram trei mese pe zi dar și toate condițiile pentru efectuarea igienei proprii.

Înainte de a intra în regimul de cazare temporară sunt examinați medical, fiind preluați de pe străzi prin Serviciul de Ambulanţă Judeţean Bacău.

Mulțumim Crucea Rosie Bacău pentru sprijinul oferit în asistarea acestor persoane. #Împreună avem grijă și de cei pentru care fiecare zi este o luptă pentru supraviețuire.

În momentul de față adăpostul pentru cazare temporară este ocupat la jumătate din capacitatea sa, iar la nevoie putem suplimenta aceste locuri.