Alianţa USR-PLUS Bacău. Fiecare cu trenul lui?

Se aştepta careva să existe o înţelegere între Ghingheş şi Viziteu, în speţă între PLUS şi USR? Nu cred că cineva s-a înşelat în privinţa asta şi lucrurile, din punctul meu de vedere, au fost clare încă de la intrarea lui Ghingheş în PLUS. Pentru că Ghingheş n-a intrat în partid doar pentru a nuanţa portocaliul PLUS-ului ci clar pentru candidatura la Primărie.

S-a înscris în cursa internă a partidului şi a câştigat aşa cum pariam cu toţii, urmând ca acesta să-l înfrunte pe câştigătorul taberei useriste, Stanciu Viziteu. Numai că înfruntarea lor în cadrul Alianţei n-a prea avut loc vreodată şi n-o să aibă. USR-ul a scos în evidenţă procentul clar mai mare obţinut în sondaje şi a mizat pe acest lucru pentru impunerea candidatului propriu în Alianţa USR-PLUS. Doar că, în tabăra PLUS există un Ghingheş, lucru care le dă bătăi de cap useriştilor. Liniştea Alianţei a fost alungată fix în secunda doi după intrarea consilierului în PLUS.

Se pare că Alianţa va merge la alegeri având candidaţi separaţi deşi preşedintele interimar al USR ne tot spune că acest lucru se vă hotărâ de la Centru, adică de la Bucureşti.

Lucrurile ar fi fost simple pentru USR dacă nu apărea Ghingheş pe tabloul principal al partidului PLUS. Din acest moment, lucrurile sunt deja prea complicate.