Pareri

Ne facem că avem situaţia sub control. Mesajul doctorului Raluca Dinu mă pune pe gânduri.

Deşi primul caz de coronavirus a fost confirmat în 26 februarie, deşi a trecut mai bine de o lună de când guvernul urlă în conferinţe de presă că avem totul sub control, asigurăm toate cele necesare eroilor medici, deşi au interzis prefecţilor să mai publice informaţii despre infecţiile COVID-19 per judeţe, uite că au sosit „ajutoarele” de la Statul Român. Ce ajutoare?

Păi ne explica dr. Raluca Dinu şi nu ştiu unde să cataloghez postarea dumneaei. La fericire sau la „Multitudine de griji”? Citiţi şi dumneavoastră şi spuneţi-mi ce înţelegeţi. Eu zic că e nasol. Poate mă înşel.

Nevoile spitalului în acestă perioadă de epidemie sunt enorme!
Încă de la început, conducerea Spitalului Județean de Urgență Bacău a alocat fonduri pentru suplimentarea achiziției de materiale sanitare de protecție și dezinfectanți!
Un exemplu: într-o lună obișnuită se achizițonau 7000 măști chirurgicale cu protecție, de unică folosință! În ultima lună s-au achiziționat 41 000 de măști cu protecție, de unică folosință!
Pânp la acest moment achizițiile au fost realizate din fondurile proprii ale unității!
Fără sprijin de la minister, doar din fonduri proprii, nu vom putea acoperi cheltuielile până la sfârșitul pandemiei!
Până în prezent, doar Ministerul Administrației și Internelor, prin Inspectoratul pentru Situații de Urgență din Bacău, a trimis 15 litri de dezinfectant (cantitatea ajunge doar pentru două zile) și 650 de combinezoane de unică folosință, care conform protocoalelor în vigoare ne ajung maxim 5-6 zile pentru pacienții deja internați!

Produsele au fost livrate ieri, în condițiile în care primul caz confirmat de COVID-19, în România, a fost în data de 26 februarie!