Local, Pareri

Angajaţii SJB strâng bani pentru mănuși si măști? Da! Pentru a viziona conferinţele de presă ale lui Iohannis!

Îţi scriu aceste rânduri cu rugămintea că poate tu poți schimba ceva. În spitalul din Bacău nu există echipamente împotriva virusului Corona. Sau suficiente pentru toate secțiile. Angajații sunt sfătuiți (obligați mai mult) să își procure singuri aceste echipamente, să strângă ei bani și să comande de undeva. De ce angajații pot face asta dar conducerea spitalului nu are posibilitatea asta?

Toată lumea este stresată, cu frică, pentru că pacienții vin și oamenii în halate albe sunt primii care intră în contact cu ei. Fără nicio protecție. Obligați să intre aşa.

Se știe oricum de mult timp că personal suficient nu este. De aceea aduc doctori rezidenți și asistenții care încă studiază să ajute. Am văzut asta toți la știri. Totuși, în timpul când personalul a cerut ajutor, că sunt prea puţini, nu au fost băgați în seamă spunând că nu sunt bani.

Am recitit acest text primit pe adresa TV Urban Bacău şi mi-am adus aminte de seara trecută când Pichiu Iulian, în emisiunea Bacău News, îi cerea explicaţii lui Adrian Popa, managerul SJB. Iulian îl ruga să afişeze cifrele donaţiilor şi direcţia pe care au au apucat sumele uriaşe de bani pe site-ul spitalului judeţean.

Citesc rândurile astea trimise de o angajată a spitalului sub anonimat pentru motive lesne de înţeles. Se teme că poate fi dată afară. Credem că în curând vor răbufni tot mai multe cadre medicale ce sunt expuse zilnic la pericolul infectării cu virusul COVID-19 şi sperăm totodată să existe aceste voci care să vorbească despre aceste neajunsuri. Mă gândeam că această problemă le afectează doar pe ele, dar nu e aşa. Pericolul la care sunt expuşi aceşti medici şi asistente poate ajunge şi la mine, băcăuan de rând care încerc să mă protejez pe mine şi pe familia mea.

Au fost făcute donaţii importante către SJB şi medicii se plâng de consumabile absolut banale pentru această pandemie. E strigător la cer să aud ca asistenta e „sfătuită” să-şi procure măşti şi alte materiale necesare din banii proprii din moment ce guvernul Orban al 3-lea urlă pe la TV că totul e asigurat, totul e sub control şi e nevoie doar ca noi să stăm acasă.

Am impresia că răspândirea acestui virus e amplificat şi de autorităţile care spun una şi nu fac nimic. Chiar am dori ca aceşti medici să aibă alte griji decât să-şi procure singuri mănuşi, măşti, etc. şi să facă chete pe holurile spitalului în acest sens.

Băcăuani inimoşi au asigurat din banii lor maşini de spălat Ambulanţei Bacău şi pe lângă ele, foarte multe lucruri necesare în aceste momente. Noi mai avem sistem medical? Mă tot întreb.Funcţionează doar prin CAS care ne opreşte pe statele de plată sume uriaşe pentru servicii de care nu beneficiem zeci de ani?

Chiar vă întreb şi eu domnule manager SJB, unde-s banii donaţi şi în ce s-au materializat aceştia? Medicii pot privi conferinţele de presă ale lui Iohannis fără mănuşi şi măşti dar nu pot profesa pe timpul unei pandemii fără ele!

One thought on “Angajaţii SJB strâng bani pentru mănuși si măști? Da! Pentru a viziona conferinţele de presă ale lui Iohannis!

  1. Cum, nu sunt materiale? Tocmai ce a donat un personaj important materiale. Nu au ajuns unde trebuie? Nu mai intreb de unde avea acele cantitati ca nu are rost.

Comments are closed.