#coronavirus

De Paște vom avea slujbe online!

Raed Arafat a explicat ca e foarte posibil ca masurile impuse acum sa fie la fel si de Paste, astfel ca slujbele vor fi tinute online. In plus, Arafat nu vrea sa se pronunte despre momentul in care ar putea fi atins varful cazurilor de coronavirus in Romania deoarece acest lucru depinde de foarte multe variabile. Iata cateva dintre declaratiile sale:

„Dupa 10 seara daca nu este strict necesar sa iesi din casa, nu iesi din casa. Respectati conditiile de igiena si in casa. Pantofii lasati la intrare, lucruri care au fost in contact cu altii, lasate la intrare, spalatul pe maini cat mai serios, dezinfectia cu substante pe baza de alcool. Atentie la contactul tinerilor cu persoane in varsta. Cat mai mult controlat pentru ca trebuie sa protejam persoanele in varsta.

Pe adeverinta spui de unde pleci si care e destinatia ta. Acest lucru e controlabil. Aici nu ai ce sa pacalesti. Sa colaboreze cu autoritatile pentru ca e in interesul lor. Nu sunt masuri impuse abuziv, sunt masuri foarte necesare. Chiar daca masurile se vor inaspri, populatia trebuie sa inteleaga ca sunt in interesul lor.

Delivery se poate si dupa 10 seara, dar o sa vada politia ca e in interes de seriviciu. E important sa duci mancare la oameni acasa din moment ce restaurantele nu mai functioneaza acum. Exista tot mai multe sisteme de delivery ca sa livreze alimentele acasa. Asta e modul in care o sa traim o perioada.

Pe durata zilei, masura cu 3 persoane. Cei care vor sa mearga undeva, sa se plimbe, maximum 3 persoane daca nu sunt membri de familie care stau in aceiasi locuinta. Daca sunt 4 in familie, pot sa iasa, problema e sa respecte regulile. Asta e pe durata zilei. Ei teoretic pot sa iasa, dar e recomandat sa evite acest lucru. Iar in jurul casei e recomandat sa mearga o singura persoana cu animalul de casa sau daca vrea sa iasa sa faca sport, sa se faca individual in jurul casei. Doar in jurul casei. la 50-100, sa zicem 200 m.