Local

Caz unic în Bacău! O biserică a interzis prezenţa la slujbele bisericii! Pe enoriaş l-a durut la bască!

Sursa foto: Radio Easy Bacau

Deci, se poate. Sunt şi preoţi responsabili şi ne bucurăm să aflăm despre acest lucru. Am dat peste un anunţ postat pe facebook de biserica Sfântul Nicolae, un anunţ cu îndemnul de a nu se buluci enoriaşii în curtea bisericii. Slujbele pot fi ascultate pe internet, la Radio Trinitas s.a.m.d.

Ce să vezi? Enoriaşul e convins că virusul nu poate atinge icoanele şi nici biserica, s-a şters la fund cu îndemnul preotului şi au dat năvală în faţa bisericii şi înăuntru. Despre ce vorbim aici? Doar despre inconştienţă!

Textul postării de aseară prezent pe pagina de facebook a Bisericii Sf. Nicolae

1. Vă îndemnăm ca în acest timp de criză să respectați cu toată seriozitatea indicațiile oficiale spre binele dumneavoastră și al celor din jur.
2. Sfintele Liturghii vor fi celebrate în biserică după programul obișuit, dar fără participarea credincioșilor nici în biserică și nici afară.
3. Puteți asculta Sfânta Liturghie la Radio Maria sau pe internet. În timpul fiecărei sfinte Liturghii vom face o rugăciune specială pentru ca toți să vă puteți împărtăși spiritual.
4. În această perioadă credincioșii sunt absolviți de obligativitatea participării în mod fizic la sfintele Liturghii duminica și în sărbătorile de poruncă, astfel că, pe perioada stării de urgență, nu comite păcat cel care nu participă în mod fizic la sfânta Liturghie în biserică.
5. Pentru cazurile grave nu ezitați să cereți ajutorul preoților care vor merge să administreze sfintele taine.
6. Biserica mare va fi închisă. Puteți face vizite și adorație în biserica mică, cel mult trei persoane.
7. Miercuri 25 martie celebrăm Solemnitatea Bunei Vestiri. Vom celebra Sfintele Liturghii după programul obișnuit din cursul săptămânii. Preasfințitul Iosif Păuleț ne propune un triduum de pregătire pentru această sărbătoare (22-24 martie): această iniţiativă se adresează întregii comunităţi catolice din România şi constă în recomandarea de a recita în aceste zile întreg sfântul Rozariu cu cele 20 de mistere. La Radio Maria va fi transmis sfântul Rozariu complet între orele 15.00-17.00.
8. Credincioșii pot obține indulgență plenară acasă după următoarele condiții: act de căință cu ură față de păcat și hotărârea de a nu mai păcătui, și de a se spovedi atunci când este posibil. Să asculte Sf. Liturghie la RadioMaria sau pe internet. Să recite Sf. Rozariu după intenția Sfântului Părinte Papa.
9. Cei care sunt infectați cu noul virus sau cei care au intrat în contact cu o persoană suspectă, sunt obligați în conștiință se se izoleze.
10. Să nu ne pierdem curajul și să ne punem toată încrederea în Dumnezeu. Tatăl ceresc ne va ajuta să depășim cu bine această grea încercare.