Urban Bacau

Substanţe dubioase, arestări, antidot coronavirus. Dezinformările curg pe net!

Încep să apară porcăriile pe internet, anume, dezinformările şi fake-news-urile ce au o singură ţintă: trafic ridicat. Ieri au apărut diverse mesaje trimise pe adresa Urban Bacău TV, mesaje care ne vorbeau despre nişte măsuri implementate care nu ne-ar mai permite să ieşim din casă, armata care poate să ne aresteze dacă ducem gunoiul, şi, mai pe seara, nişte substanţe aruncate din avioane secrete, menite să facă nu ştiu ce minuni, alături de îndemnul de a închide urgent geamurile.

Le-am răspuns fiecăruia în parte să se informeze de pe site-uri credibile şi anume, Guvernul României, ISU, IPJ, Instituţia Prefectului, Primăria, DSP, etc. Cele care în aceste zile duc o luptă grea, înfruntând situaţia cea mai delicată a ultimilor zeci de ani.

Site-urile menţionate mai sus au dezinformat practic „dezinformările” acestor atotştiutori ai situaţiei de urgenţă şi acest lucru e anormal.

Se vehiculează faptul că numărul infectaţilor cu noul coronavirus ar fi mai mare, că de fapt există antidotul dar ruşii sau nu ştiu ce altă naţie nu-l scot pe piaţă pentru că ăsta e „planul”. Tot felul de aberaţii care sunt menite să panicheze şi ţinta acestor informaţii e traficul.

Încercăm să publicăm informaţii verificate şi ne dorim să avem cel mai mic trafic pe plan local dar să nu fim acuzaţi de astfel de informaţii eronate.

Aşadar, nu există deocamdată antidot, nu se aruncă substanţe „secrete” asupra blocurilor şi nu trebuie să stăm cu geamurile închise.

Informează-te din surse sigure!